07.02.2010. / 22:26

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Podravka-INA: Sanaderova i Polančecova sudbina u rukama Zdravka Šestaka

Kako je Podravka namjeravala doći u posjed dionica naše naftne kompanije, odnosno postoji li još koje jamstvo dionicama INA-e, odnosno koja je u svemu uloga bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Damira Polančeca, pitanja su na koja upravo mora odgovoriti Šestak, budući da je on potpisao ugovor kao jamstvo za povratak kredita

Bivši potpredsjednik Vlade Ivo Sanader i nekadašnji potpredsjednik i ministar u Banskim dvorima Damir PolančecBivši potpredsjednik Vlade Ivo Sanader i nekadašnji potpredsjednik i ministar u Banskim dvorima Damir PolančecRazmotava se klupko u slučaju OTP banka-Podravka-INA-MOL. Nakon što je iz Državnog odvjetništva stigla neslužbena potvrda da u ugovorima OTP banke i Podravke nema elemenata kaznene odgovornosti bivšeg premijera Sanadera i nekadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra Polančeca, mediji otkrivaju nove detalje.

Na potezu Zdravko Šestak, ali i hrvatsko pravosuđe

Naime, kako piše Večernji list, 'potpis na ugovor kojim Podravka jamči mađarskoj OTP banci povrat kredita od 34 milijuna eura dionicama INA-e stavio je Zdravko Šestak'. Stoga, ispada da bivši predsjednik Uprave Podravke mora odgovoriti na mnoga nova nejasna pitanja. U njegovim rukama trenutno je sudbina bivšeg predsjednika i potpredsjednika Vlade, ali i MOL-ovog udjela u INA-i.

Kako je Podravka namjeravala doći u posjed dionica naše naftne kompanije, odnosno postoji li još koje jamstvo dionicama INA-e, odnosno koja je u svemu uloga bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Damira Polančeca, pitanja su na koja upravo mora odgovoriti Šestak, budući da je on potpisao ugovor kao jamstvo za povratak kredita.

Upitna najveća privazizacija u povijesti Hrvatske

Naime, dokaže li se da je MOL preko OTP banke utjecao na kreditiranje Podravke s 34 milijuna eura uz uvjet dobivanja većeg utjecaja u INA-i, ugovor naše Vlade, kojim se upravljanje INA-e prepušta MOL-u, mogao bi biti poništen. To bi zapravo značilo, da bi se, skupe li se svi pravovaljani dolazi, srušila najveća privatizacija u hrvatskoj povijesti.

Naša Vlada u stanju pripravnosti

Na potezu je naše pravosuđe koje mora dokazati da se u svrhu spašavanja Podravke pogodovalo MOL-u prilikom preuzimanja INA-e. Čelni ljudi naše Vlade neće sami pokretati istragu na tu temu. Preispitivanje dioničarskog ugovora s MOL-om tražit će se jedino u slučaju da istražni i sudski postupak dokažu nečasne radnje svih spomenutih aktera.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
9/1/10

vallone, 08.02.10. 09:16

Ovako velik i važan slučaj ovisi o iskazu samo jednog i to već kompromitiranog svjedoka??Pa, naravno da će sve završiti kao plod novinarske mašte i senzacionalizma.Kako je dobro kad uvijek imaš u rukavu novinarsku krivnju, a laži se kod nas i onako ne kažnjavaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika