09.02.2010. / 23:28

Autor: Ana Smrečki

Kosor spasila posao stoljeća: Đukanoviću poslala pismo podrške za crnogorski projekt

No, tko je dao jamstva za ovaj projekt, informacija je koja do daljnjega ostaje zavijena velom tajne. Neslužbeno se pak može čuti da su jamstva stigla od jedne međunarodne financijske institucije

Jure Radić nedavno se sastao s premijerkom Kosor, koja je crnogorskom kolegi Đukanoviću poslala pismo podrškeJure Radić nedavno se sastao s premijerkom Kosor, koja je crnogorskom kolegi Đukanoviću poslala pismo podrškeNakon što je crnogorska Vlada objavila da hrvatski konzorcij, na čelu s Konstruktorom i tvrtkom IGH predao pisana jamstva koja omogućavaju sklapanje ugovora za izgradnju autoceste Bar-Boljare, počele su spekulacije tko je Juri Radiću i Željku Žderiću dao potrebna jamstva. Iako čelnik IGH nije želio govoriti o financijskom dijelu, otkrio je da je za posao stoljeća, kao su izgradnju ovu autoceste prema Crnoj Gori prozvali mediji, zaslužna upravo premijerka Kosor.


Detalji oko jamstva i dalje zavijeni velom tajne

Za Večernji list je otkrio da se nedavno sastao s premijerkom koja je napisala pismo podrške projektu crnogorskom premijeru Đukanoviću. Isto tvrdi i čelnik Konstruktora Žderić. Pojašnjava da su jamstva dostavljena u roku te slijedi potpisivanje trostranog sporazuma između konzorcija, crnogorske vlade i davatelja jamstva. No, tko je dao jamstva za ovaj projekt, informacija je koja do daljnjega ostaje zavijena velom tajne. Za sada se s tim informacijama neće izlaziti u javnost. Neslužbeno se pak može čuti da su jamstva stigla od jedne međunarodne financijske institucije.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
9/9/09

thor, 11.02.10. 12:03

bravo jaca! ova žena stvarno ima - muda!


registracija
11/2/10

Nomad77, 11.02.10. 16:38

Aha ima Šeksova i Kalmetina, kao što je imala donedavno i Sanaderova, ne bi bila gdje jest da nije bilo njenog mentora. Tko je nju uopće i kada izabrao?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika