10.02.2010. / 20:01

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Podravka: Bajić pokrenuo istragu; Mađari šalju potrebnu dokumentaciju

O čemu je točno riječ, u mađarskom tužiteljstvu nisu željeli otkriti, budući da se istraga vodi u Hrvatskoj i da je naše Državno odvjetništvo jedino ovlašteno davati informacije

Glavni državni odvjetnik Mladen BajićGlavni državni odvjetnik Mladen BajićI dok se u Hrvatskoj o aferi koja povezuje Podravku, OTP banku, INA-u i MOL govori samo preko medija, Mađari rade punom parom i to na zahtjev glavnog Državnog odvjetnika Mladena Bajića. Naime, prema pisanju Večernjeg lista, mađarsko tužiteljstvo primilo je zahtjev našeg Državnog odvjetništva koje vodi istragu u slučaju spomenute afere. Traži se potrebna dokumentacija koja bi mogla pomoći u rješavanju ovog slučaja.

Traženi dokumenti uskoro bi mogli stići u Hrvatsku

Bajić je svom mađarskom kolegi 'vapaj' za dostupnim informacijama poslao u utorak, a s obzirom da je tom zahtjevu dodijeljen status hitno, traženi dokumenti uskoro bi mogli biti poslani Hrvatskoj. O čemu je točno riječ, u mađarskom tužiteljstvu nisu željeli otkriti, budući da se istraga vodi u Hrvatskoj i da je naše Državno odvjetništvo jedino ovlašteno davati informacije. Glasnogovornik mađarskog tužiteljstva otkriva i da je suradnja s hrvatskim tužiteljstvom odlična. Poručuje da će učiniti sve što je potrebno kako bi se riješio slučaj koji je izazvao veliku buru reakcija u Hrvatskoj.

Slučajno ili ne, o Bajiću u četvrtak u Saboru

Dodajmo ovome kako se u četvrtak u Saboru raspravlja o imenovanju Mladena Bajića za treći mandata na čelnom mjestu DORH-a. Oko ove su se teme u javnosti u posljednje vrijeme često 'lomila koplja', budući da je oporba oštro protiv njegovog ponovnog imenovanja. No, budući da je Bajić dobio 'zeleno svijetlo' saborskog odbora za pravosuđe, ali i vladajućih, čini se da mu ne 'ginu' nove četiri godine u fotelji DORH-a.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika