10.02.2010. / 20:40

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Čačić: Predsjednik HNS-a stisnuo papučicu gasa preko 130 km/h

Ograničenje brzine na mađarskoj autocesti, kao i u Hrvatskoj iznose 130 kilometara na sat. No, prema neslužbenim rezultatima istrage, Čačić je vozio brže od ograničene brzine. Ne smijemo zaboraviti ni na loše vremenske uvijete zbog kojih je vidljivost na cesti bila smanjena

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ostaje u politici osim ako ga osude zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicamaPredsjednik HNS-a Radimir Čačić ostaje u politici osim ako ga osude zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicamaU iščekivanju kaznenog postupka zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, postupak mađarske policije protiv čelnika HNS-a Radimira Čačića donio je i prve konkretne rezultate. Naime, iako su oni još uvijek neslužbeni, kako piše Večernji list, čini se da je čelnik narodnjaka, vozio prebrzo kada je na autocesti prema Budimpešti izazvao prometnu nesreću nakon koje su od ozljeda preminule dvije osobe.

Ograničenje brzine na mađarskoj autocesti, kao i u Hrvatskoj iznose 130 kilometara na sat. No, prema neslužbenim rezultatima istrage, Čačić je vozio brže od ograničene brzine. Ne smijemo zaboraviti ni na loše vremenske uvijete zbog kojih je vidljivost na cesti bila smanjena. Do nesreće je, stoga došlo, jer predsjednik HNS-a nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti zbog čega nije na vrijeme vidio automobil s kojim se na kraju sudario.

Nakon istrage slijedi ili podizanje ili odbacivanje optužnice

Istraga još traje, a stručnjaci i dalje pokušavaju utvrditi koliko je Čačić stisnuo papučicu gasa, odnosno zbog čega je došlo do prometne nesreće, koja je, nažalost na kraju završila tragično. Kada istraga završi, slijedi ili podizanje ili odbacivanje kaznene prijave.

Čačić je podsjetimo, o cijelom događaju detaljno izvijestio hrvatsku javnost. Na početku je komunicirao priopćenjima, prošli je tjedan sazvao press konferenciju u sjedištu stranke, a u nedjelju je gostovao u emisiji Aleksandra Stankovića 'Nedjeljom u dva'. Tada je još jednom ispričao sve okolnosti prometne nesreće, izjavio da mu je žao te da čeka pokretanje sudskog postupka u Mađarskoj.

Čačić ostaje i u politici i u sportu

Iako ga je ova tragedija osobno strašno pogodila, odlučio je da ne napušta politiku te da ostaje predsjednik HNS-a. Iako ostavku na mjesto predsjednika svoje stranke nije ni ponudio, dao je svoj mandata na raspolaganje na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza. Čelnici te krovne teniske organizacije, njegovu ostavku nisu prihvatili.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 10.02.10. 20:53

Ma jasno,ostani djubre do kraja!!


registracija
9/9/09

thor, 10.02.10. 22:25

smrad će zauvijek ostati smrad! to što sada radi čačić nema veze s ljudskim ponašanjem! to je jedna apsolutno amoralna osoba bez savjesti! zato to govno treba strpati u bajbok!


registracija
10/2/10

sacapulco, 10.02.10. 23:30

Nevjerojatno, ali ovakovi komentari su užasni. Sjetite se samo da se to, što se dogodilo Čačiću, može dogoditi svakomu...


registracija
9/8/09

vinko12, 11.02.10. 00:20

Dok god imamo novine kao nacional, index (i vecina ostalih) u kojima su kolumnisti jednostrano smece (klauski je najvece novinarsko jenostrano djubre), i koje placaju porezni obveznici za istiniti informiranje a ne za njihova bolesna sranja po novinama, ovakvi nemoralni tipovi poput cacica sramotiti ce nas svuda u svijetu. HNS s cacicem i pusickom pao je na najnizu moralnu granicu, a i dolazi im jos gore doba ako se ovoga prometnog kriminalca ne rijese sto prije.


registracija
15/11/06

rimaz, 11.02.10. 07:12

Ne veseli me ovakvo dolijevanje ulja na vatru. Zar Nacional nakon Pukanića nema materijala za malo značajnije zahvate. Ovako ...ne pušu dobri vjetrovi oko Nacionala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika