10.02.2010. / 20:46

Autor: Ana Smrečki

Milinović popustio: Nismo protiv privatnog 'fušarenja', samo želimo uvesti reda

«Kada sam pitao ravnatelje koliko im liječnika uz rad u bolnici radi i u privatnim praksama, nisu znali taj podatak. To me odmah alarmiralo da nastavim s reformom u tom pravcu i da konačno uvedemo red i na tom području s jasno postavljenim kriterijima», otkrio je ministar

Ministar zdravstva Darko Milinović odlučio uvesti reda u privatne ordinacijeMinistar zdravstva Darko Milinović odlučio uvesti reda u privatne ordinacijeNakon što je ministar zdravstva Darko Milinović pustio 'probne balone' najavivši da liječnici više neće moći raditi u 'fušu' u privatnoj klinici, struka se digla na noge. Taj se prijedlog, naime odnosi na ravnatelje bolnica, predstojnike klinika i zavoda te šefove bolničkih odjela. Umjesto zabrane rade u privatnoj praksi, oni predlažu strožu kontrolu postojećeg stanja. Resorni Ministar pak poručuje da nije protiv privatnog sektora, ali da u njega treba uvesti reda.

Gostujući u Dnevniku Nove TV Milinović je progovorio o odluci koja je 'podigla prašinu' među prozvanim liječnicima. Nakon reforme zdravstva, Milinović je odlučno krenuo u rješavanje ostalih problema. Među njima su i primjedbe da dio liječnika radi i u državnim i u privatnim ustanovama.

Nakon puštanja 'probnih balona' ministar popustio

«Kada sam pitao ravnatelje koliko im liječnika uz rad u bolnici radi i u privatnim praksama, nisu znali taj podatak. To me odmah alarmiralo da nastavim s reformom u tom pravcu i da konačno uvedemo red i na tom području s jasno postavljenim kriterijima», otkrio je ministar svoje namjere u razgovoru za Novu TV.

I sami smo svjedoci nevjerojatnih izjava pojedinih liječnika, o kojima smo, ako ih nismo sami doživjeli, mogli čitati u medijima. Naime, za pojedini pregled u bolnici bi čekali šest mjeseci, dok bi nas taj isti doktor u svojoj privatnoj ordinaciji pregledao isti dan. Milinović smatra da je do tog kaosa došlo zbog nejasnih kriterija prema kojima se određuje tko, kako i kada može raditi u privatnim ambulantama ako ujedno radi i u bolnici.

Ne možemo razvijati privatno nauštrb državnog

«Ne radi se o zaustavljanju razvoja privatnog sektora, ali ne možemo ga razvijati nauštrb državnog kad je u pitanju zdravstvo», jasno je poručio Milinović.

Ministar nije mogao odgovoriti na pitanje kada će se promijeniti sustav plaćanja liječnika, na temelju čega će biti zadovoljni, a time i motivirani za rad u državnoj bolnici.

« Kada izađemo iz krize i te će se stvari početi rješavati. Tada ćemo razgovarati i o povećanju plaća liječnika zaposlenih u državnim ustanovama», obećao je Milinović.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika