11.02.2010. / 22:05

Autor: Ana Smrečki

Za ili protiv Bajića: Glavni državni odvjetnik političar s najdužim stažem

Mladen Bajić već je osam godina glavni državni odvjetnik, a dobije li potporu potrebe većine zastupnika u Saboru, bit će to državni dužnosnik s najdužim političkim stažem. Na prvom mjestu trenutno je još uvijek predsjednik Mesić, koji je na čelu države deset godine, budući da obnaša dva uzastopna mandata

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zbog dobrih rezultata u borbi protiv korupcije dobio 'zeleno svjetlo' vladajućihGlavni državni odvjetnik Mladen Bajić zbog dobrih rezultata u borbi protiv korupcije dobio 'zeleno svjetlo' vladajućihNakon cjelodnevne burne rasprave u Saboru, zastupnici su dali 'zeleno svjetlo' za imenovanje Mladena Bajića na čelnom mjestu Državnog odvjetništva i u trećem mandatu. Ima potporu vladajuće većine. Za razliku od oporbe, vladajući smatraju da Bajić dobro radi svoj posao te da mora završiti ono što je započeo. SDP-ovci mu zamjeraju donedavno 'prešućivanje' korupcije pri čemu je očito slijedio 'bilo politike'.

Bajić najbolji kandidat

Završnom riječju, zastupnicima se obratio resorni ministar Ivan Šimonović koji je branio glavnog državnog odvjetnika pred saborskom govornicom. Poručio je da je 'Hrvatska danas više pravna država nego što je to ikada bila te da je Mladen Bajić najbolji kandidat za glavnog državnog odvjetnika u naredne četiri godine'. Zaključno je poručio da je 'iscrpna i žustra' rasprava o njegovom imenovanjem na čelnoj poziciji DORH-a pokazala da se toj temi, bez obzira što se rasprava proširila i na druga pitanja, ne prilazi olako.

'Nadživjet' će i Mesića i Sanadera i Kosor

Mladen Bajić već je osam godina glavni državni odvjetnik, a dobije li potporu potrebe većine zastupnika u Saboru, bit će to državni dužnosnik s najdužim političkim stažem. Na prvom mjestu trenutno je još uvijek predsjednik Mesić, koji je na čelu države deset godine, budući da obnaša dva uzastopna mandata. Ostane li državni odvjetnik do kraja trećeg mandata, 'nadživjet' će i predsjednika Mesiće i bivšeg premijera Sandera, ali i aktualnu predsjednicu Vlade Jadranku Kosor. O Bajićevom imenovanju, zastupnici u Saboru glasuju na kraju tjednog zasjedanja.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika