11.02.2010. / 22:22

Autor: Ana Smrečki

Dogovor vladajućih i oporbe na vidiku: Kompromisno rješenje oko ustavnih promjena

Dogovoreni prijedlog ustavnih promjena, premijerka Kosor predložit će parlamentarnoj oporbi. Iako se detalji sa sastanka nisu mogli čuti, poznato je tek ono što je dogovoreno na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva vladajućeg HDZ-a. Naime, odustaje se od dopisnog glasovanja dijaspore

Premijerka Kosor i čelnik SDP-a Milanović blizu su dogovora oko ustavnih promjenaPremijerka Kosor i čelnik SDP-a Milanović blizu su dogovora oko ustavnih promjenaNakon jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a, danas je u Banskim dvorima održan sastanak vladajuće koalicije na kojem je dogovoren prijedlog ustavnih promjena. Nova runda pregovora s predstavnicima parlamentarnih stranaka, među kojima je najveći 'kamen spoticanja' oporba, najavljena je za sutra na Markovom trgu.

HDZ odustaje od dopisnog glasovanja oporbe

Dogovoreni prijedlog ustavnih promjena, premijerka Kosor predložit će parlamentarnoj oporbi. Iako se detalji sa sastanka nisu mogli čuti, poznato je tek ono što je dogovoreno na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva vladajućeg HDZ-a. Naime, odustaje se od dopisnog glasovanja dijaspore. Navodno bi se trebalo ponuditi kompromisno rješenje, no o čemu se točno radi, znat ćemo sutra nakon sastanka u Banskim dvorima.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor tek je kratko nakon današnjeg sastanka izjavio da je prijedlog vladajuće koalicije dobar te da će na temelju njega biti postignut dogovor. Prvi čovjek SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je riječi Darinka Kosora, dodavši da je vladajuća koalicija spremna za kompromisno rješenje oko biračkog prava dijaspore.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika