14.02.2010. / 21:56

Autor: Ana Smrečki

'Čistka' na Pantovčaku: U Josipovićevom timu nema mjesta za 'Mesićeve ljude'

Iako je novoizabrani predsjednik za vrijeme i nakon svoje predsjedničke kampanje obećao kako neće biti 'čistki' u predsjedničkim dvorima, čini se u njegovom timu nema mjesta za ljude iz tima bivšeg predsjednika. Radi se o 34 osobe, a budući da ih je odabrao Mesić osobno, čini se da će istekom njegovog mandata morati otići onako kako su i došli

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipović prisegnut će 18. veljačeNovoizabrani predsjednik Ivo Josipović prisegnut će 18. veljačeDo inauguracije novoizabranog predsjednika Ive Josipovića dijele nas tek četiri dana. I dok se punom parom radi na planu i programu svečane prisege, dužnosnici na Pantovčaku, koji su radili za predsjednika na odlasku 'pakiraju kofere'. Prema pisanju Jutarnjeg lista, dugogodišnji suradnici predsjednika Mesića ne znaju kakva ih sudbina čeka kada na Pantovčak zasjedne novi šef države. S njima o toj temi još nitko nije razgovarao, a službenu verziju priče mogli bi čuti tek dan nakon inauguracije kada će Josipović objaviti imena svojih suradnika.

Mesić je u svom uredu zaposlio čak 34 osobe

Iako je novoizabrani predsjednik za vrijeme i nakon svoje predsjedničke kampanje obećao kako neće biti 'čistki' u predsjedničkim dvorima, čini se u njegovom timu nema mjesta za ljude iz tima bivšeg predsjednika. Radi se o 34 osobe, a budući da ih je odabrao Mesić osobno, čini se da će istekom njegovog mandata morati otići onako kako su i došli. Na 'listi za otpis' tako su Hrvoje Cvitanović, Krešimir Kašpar, Tomislav Jakić, Budimir Lončar.

Jedni ostaju, drugi idu s Mesićem, a treći u mirovinu

Jedini koji bi pak mogao ostati uz Josipovića je Siniša Tatalović, savjetnik za politički sustav. Dobro bi mogao proći i aktualni predstojnik ureda predsjednika Amir Muharemi koji se navodno uspio izboriti za odlazak u diplomaciju. Neslužbeno se doznaje da on uskoro putuje u Tursku gdje će obnašati dužnost hrvatskog konzula. Mesić pak spašava savjetnicu za gospodarstvo Mirjanu Pavoković, koju vodi u svoj ured u Grškovićevu. Povremeno će koristiti i usluge savjetnika za vanjsku politiku Tomislava Jakića. Neki se dužnosnici vraćaju na svoja bivša radna mjesta, kojih ima po svuda, od ministarstava, fakulteta do medija. Oni koji imaju uvjete, odlaze u mirovinu.

Čak 17 tisuća kuna još šest mjeseci

No, oni koji još nemaju potrebne uvjete za mirovinu, ali ni posao koji ih čeka, nemaju razloga za brigu. Naime, šest mjeseci mogu primati punu plaću koja zakonom pripada državnim dužnosnicima. U narednih pola godine mogu primati i pola od tog iznosa. Ne pronađu li u tome roku novi posao, još će šest mjeseci primati polovicu dužnosničke plaće. Pune plaće Mesićevih dužnosnika iznose do 17 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 15.02.10. 00:03

'Čistka' na Pantovčaku: U Josipovićevom timu nema mjesta za 'Mesićeve ljude'


To je sasvim OK!


registracija
9/8/09

vinko12, 15.02.10. 03:24

Stare udbase i komunistoide ce zamjeniti nesto mladji i sposobniji u kradji i diktaturi.


registracija
14/11/07

laufer, 15.02.10. 10:11

Čemu senzacionalizam?
Sasvim je normalno da dolaskom novog predsjednika dolazi i njegova ekipa. Onaj tko pristane raditi na takvom mjestu mora biti svjestan da je to "političko" radno mjesto koje traje koliko i šef - predsjednik.
Pretpostavlja se da su ljudi koji rade kod predsjednika stručnjaci svog zanata i ne bi im trebalo biti problem naći novi posao, naprotiv.


registracija
11/1/10

karlovacko, 15.02.10. 13:34

sve je to okey,aliiiiiii,za sto moraju "radnici"koji idu van iz vlade da primaju i do dvanaest mjeseci placu,pa to je van svake pameti,otkazni rok u firmi,u ovom slucaju(vladi),traje tri uzastopna mjeseca,a to je morao pres. Mesic prije isteka svog mandata da im podjeli otkaze,a ako ih zeli nova vlada,odnosno presjednicki stozer,da se naprave novi radni ugovori,a ovako udri po poreznim obaveznicima,i sirotinji koja kopa po kontenjerima,dok ce ovi drugi dobivati i po 12-tisuca placu ni za sta.


registracija
9/9/09

thor, 15.02.10. 16:59

tipična komunjarska igra i prevara naivnih birača! i oni koji su glupo i slijepo popušili josipovićeve predizborne laži, ubrzo će skužiti s kim imaju posla! ukratko - nula bodova! mesić će prema ovom nesposobnom zgubidanu uskoro biti velik kao titan! a nije se mesić baš iskazao sa svojom svitom tijekom proteklih 10 godina! mogao je i morao više! no i to je ogromno prema josipoviću i njegovim kamaradima, koji neće učiniti ništa - osim štete!


registracija
8/8/09

tovar62, 16.02.10. 07:44

samo Perkovica ne diraj,,,,jnegov pape je suradiva sa tvojim,punija goli otok,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika