17.02.2010. / 23:33

Autor: Ana Smrečki

Treći hrvatski predsjednik : Poziva građane na kavu i koncerte putem Facebooka

Josipović je otkrio da su se tijekom predsjedničke kampanje o njemu ilegalno prikupljali i izmišljali podaci, ulazilo se u privatnost te narušavalo njegovo dostojanstvo. Zasmetalo ga je što se u javnosti njegovom ocu pripisivalo ubojstvo, a otkrio je i da se pokušalo provaliti u stan njegove obitelji. Ipak, nije želio otkriti detalje, tek je rekao da provalnici nisu upali u njegov stan

Ivo Josipović nakon svečane prisege postaje treći hrvatski predsjednikIvo Josipović nakon svečane prisege postaje treći hrvatski predsjednikHrvatska u četvrtak dobiva trećeg hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića. Svečana inauguracija počinje točno u podne na Markovom trgu, na kojem su se u srijedu dovršavali posljednji detalji oko svečane prisege. Iako je Stjepan Mesić, predsjednik na odlasku u posljednjem obraćanju naciji putem malih ekrana bio poprilično pesimističan, njegov je nasljednik uoči preuzimanja 'ključeva države' početnički optimističan.

U intervjuu za Večernji list rekao je da su se tijekom predsjedničke kampanje o njemu ilegalno prikupljali i izmišljali podaci, ulazilo se u privatnost te narušavalo njegovo dostojanstvo. Zasmetalo ga je što se u javnosti njegovom ocu pripisivalo ubojstvo, a otkrio je i da se pokušalo provaliti u stan njegove obitelji. Ipak, nije želio otkriti detalje, tek je rekao da provalnici nisu upali u njegov stan.

Pružio 'ruku pomirenja' Srbiji

Josipović koji je uoči stupanja na dužnost predsjednika države pružio 'ruku pomirenja' susjednoj Srbiji, nakon što je Mesić uoči odlaska s vlasti poprilično zaoštrio odnose, govoreći o suradnji u regiji, kaže da je očekivao bolji odjek. Iako se činilo da će srpski dužnosnici s novim hrvatskim predsjednikom 'zakopati ratnu sjekiru', na Josipovićevu inauguraciju neće poslati nikoga. Naš novi predsjednik nada se da će u Srbiji izvući neku poruku iz ovog izostanka njihovih predstavnika.

Što se pak tiče Slovenije, Josipović smatra da njegovo protivljenje arbitražnom sporazumu neće zahladiti odnose s Deželom. Ponavlja da se usprotivio tom Sporazumu jer ga je smatrao lošim za Hrvatsku. Sada kada je prihvaćen, poručuje, svi ga moraju poštivati i pritom raditi na tome da Hrvatska uđe u arbitražu dobro pripremljena te da ishod bude pozitivan za našu zemlju.

Na Faceu ima maksimalnih 5 tisuća friendova

Otkriva i da neće promijeniti tradiciju koju je uveo njegov prethodnik, na Pantovčaku će se i dalje piti kavica s građanima. Pita se i zašto se s predsjednikom ne bi išlo na koncert, no kako to misli provesti u djelo, Josipović nije želio otkriti. I dalje će ostati aktivan na Facebooku, a iako ima maksimalnih 5 tisuća prijatelja, njegovi savjetnici pokušavaju pronaći model kako povećati taj broj. Priznao je i da na čekanju trenutno ima preko 22 tisuće ljudi koji čekaju potvrdu na zahtjev za prijateljstvo.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika