18.02.2010. / 22:56

Autor: Ana Smrečki

Josipović optimistično: Dosta sam kritizirao Vladu, vrijeme je da radimo zajedno

«Vladu sam dosta kritizirao, vrijeme je da radimo zajedno. Uspjeh Vlade je i moj uspjeh, a moj uspjeh je i uspjeh Vlade», ističe Josipović poručujući da od premijerke Kosor očekuje 'uspostavu kanala komunikacije' za daljnju suradnju koja će biti temelj budućeg zajedničkog rada na rješavanju ključnih državnih problema

Novi predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka KosorNovi predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka KosorHrvatska ima trećeg predsjednika Ivu Josipovića. Iza njega je povijesni dan, nakon inauguracije, svečanog ručka, preuzimanja 'ključeva' Pantovčaka od prethodnika Stjepana Mesića, novi se predsjednik obratio javnosti putem malih ekrana. Govoreći za sve tri nacionalne televizije Josipović je završio svoj buran dana. Sutra i službeno počinje obnašati dužnost predsjednika, a sastaje se i s premijerkom Kosor.

Očekuje partnerski odnos s Vladom

Da će odnos sa čelnim ljudima Banskih dvora biti više nego korektan, Josipović je dao naslutiti još u predsjedničkoj kampanji, a u svojim prvim službenim obraćanjima javnosti tu je nakanu samo potvrdio. Najavio je partnerski odnos s Vladom u ostvarenju pravednijeg i gospodarski naprednijeg hrvatskog društva.

«Vladu sam dosta kritizirao, vrijeme je da radimo zajedno. Uspjeh Vlade je i moj uspjeh, a moj uspjeh je i uspjeh Vlade», ističe Josipović poručujući da od premijerke Kosor očekuje 'uspostavu kanala komunikacije' za daljnju suradnju koja će biti temelj budućeg zajedničkog rada na rješavanju ključnih državnih problema.

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može

Iako svjestan svih problema u državi, na početku svog mandata Josipović se odlučio okrenuti optimizmu, poručujući da Hrvatska neće izići iz krize ako svi ne budu radili zajedno. Istodobno, poručuje da borba protiv korupcije treba biti beskompromisna, bez aferaštva i spektakla, ističući da se tom problemu treba pristupati profesionalno s konkretnim rezultatima.

Svjestan je da građanima slijedi teška godina, no ponovno u optimističnom tonu nada se skorom oporavku. Nije zaboravio spomenuti ni skori završetak pregovora s EU, a nakon provođenja ključnih reformi 2012. godinu vidi kao godinu ulaska naše zemlje u Uniju.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika