18.02.2010. / 23:24

Autor: Ana Smrečki

Nova kadrovska križaljka na Pantovčaku: Tko su najbliži Josipovićevi ljudi?

Novi predsjednik najavljuje da je okupio sve ljude prema njihovoj kompetenciji, bez obzira na stranačku pripadnost, što će se posebno vidjeti po sastavu stručnjaka za gospodarstvo. Pojašnjava da će uvesti novi model ureda koji će biti nešto drukčiji od dosadašnjeg

Predsjednik Josipović i predsjednik Mesić prilikom predaje vlasti na PantovčakuPredsjednik Josipović i predsjednik Mesić prilikom predaje vlasti na PantovčakuIako su se savjetnici predsjednika Josipovića pokušali držati u strogoj tajnosti do posljednjeg trena, čini se kako je nova kadrovska križaljka nakon odlaska Stjepana Mesića potpuno jasna. O toj će temi Josipović službeno progovoriti u petak na press konferenciji koja je zakazana u podne, a o ovoj su temi govorili najbliži suradnici iz kampanje u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.


Službena potvrda u petak u podne

I sam Josipović potvrdio je u razgovoru s novinarima ono o čemu se u medijima dugo nagađalo. Sigurno je da će na Pantovčaku zadržati Mesićeve savjetnike za unutarnju politiku te nacionalnu sigurnost Sinišu Tatalovića i Sašu Perkovića. Savjetnicom za društvene djelatnosti postaje novinarka Radija 101 Zrinka Vrabec Mojzeš, a Joško Paro bit će njegov mentor po pitanju vanjske politike. Predstojnik ureda postaje Joško Klisović, dok bi poznati vukovarski branitelj Predrag Matić-Fred mogao postati zadužen za pitanja oko braniteljske populacije. Važnu ulogu 'igrat' će mu i Danica Juričić-Spasović koja će biti zadužena za komunikaciju s medijima.

Ključna osoba iz ureda 'ispala' iz igre

U zadnji tren iz Pantovčaka je 'ispao' Marko Rakar, koji je u predsjedničkoj kampanji odradio ogroman posao za Josipovića i trebao mu je biti jedan od ključnih ljudi u predsjedničkim dvorima. No, došlo je preokreta, budući da je u medije procurila informacija da je Rakar državi dužan više od milijun kuna poreza i doprinosa. Državni dužnosnici pak ne mogu biti dužni državi.

Pitat će i Mesića za savjet

Novi predsjednik najavljuje da je okupio sve ljude prema njihovoj kompetenciji, bez obzira na stranačku pripadnost, što će se posebno vidjeti po sastavu stručnjaka za gospodarstvo. Pojašnjava da će uvesti novi model ureda koji će biti nešto drukčiji od dosadašnjeg. No, bez obzira na savjetnike koji će mu uvijek biti na raspolaganju, novi predsjednik neće se libiti pitati za savjet bivšeg mu kolege Stjepana Mesića.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 19.02.10. 09:18

nema ivo svoje ljude to su sve podanici mesića i udbe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika