20.02.2010. / 15:19

Autor: Martina Čizmić

Glasnogovornica premijerke u Nadzornom odboru Fine je samo privremeno rješenje?

Martina Banić imenovana je u NO Fine prije 10 dana na zatvorenoj sjednici Vlade, ali to nije bilo objavljeno u priopćenju za javnost

Martina Banić Martina Banić Premijerka Jadranka Kosor s ponosom je prije nekoliko mjeseci predsstavila ideju profesionalizacije nadzornih odbora državnih tvrtki kroz natječaje za imenovanje njihovih članova. Na papiru to je izgledalo kao izvrsna zamisao. No, posljednji broj Narodnih novina otkriva kako se do raspisivanja natječaja u nadzorne odbore imenuju čak i glasnogovornici.

Novi list piše kako je na upražnjeno mjesto člana nadzornog odbora Financijske agencije tako imenovana zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću u Vladi, Martina Banić. Da bi cijela stvar bila još zanimljivija to je učinjeno još prije 10 dana na zatvorenoj sjednici vlade, ali nije bilo i objavljeno u priopćenju.

Samo privremeno rješenje

Glasnogovornik vlade Zlatko Mehun pojasnio je kako je mjesto člana nadzornog odbora Fine ostalo prazno nakon odlaska Davora Štira, a imenovanje Martine Banić pojašnjava činjenicom da je premijerka u tom nadzornom odboru željela imati nekog iz svog Ureda.

Postavlja se pitanje kakve kvalifikacije za rad u nadzornom odboru ima diplomirana novinarka, no Mehun ističe kako će ona raditi na boljoj komunikaciji između Vlade i Fine.

Zanimljivo je i da je Martina Banić najizgledniji kandidat za predsjednicu Mladeži HDZ-a, a izbor bi se trebao održati sljedećeg mjeseca u Velikoj Gorici.

Mehun je još jednom istaknuo kako u imenovanju Martine Banić nema ništa sporno, jer je i Štir bio iz Ureda predsjednika vlade te dodao kako je zakon o izboru članova nadzornih odbora državnih tvrtki u saborskoj proceduri, te kako je njeno imenovanje samo 'privremeno rješenje'.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

karlovacko, 21.02.10. 08:42

ma na balkanu nista novo,kosorka nastavila samo s stopama sanadera,prvo uza rodbina,pa daljna,pa kolege(ce),pa poznanici,pa tek onda javni natjecaj,hehehe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika