23.02.2010. / 21:55

Autor: Ana Smrečki

Posao stoljeća i dalje pod znakom upitnika: Rok za Bar-Boljare do petka

Hrvatska je prema pisanju portala Seebiz.eu dobila rok do petka. Do tada, naime Konstruktor mora dostaviti sva potrebna jamstva. Ako se ona ne prikupe do kraja tjedna, u ponedjeljak bi se mogli prekinuti pregovori s Hrvatskom. Tada ističe rok kojeg je Vlada dala za ovaj projekt

Premijeri Kosor i Đukanović za posljednjeg posjeta Crnoj goriPremijeri Kosor i Đukanović za posljednjeg posjeta Crnoj goriPremijerka Kosor u ponedjeljak se vratila iz Podgorice gdje s crnogorskim kolegom Đukanovićem razgovarala o odličnoj suradnji između dviju država, a kako bi ona bila još bolja, potrebno je unaprijediti i onu gospodarsku. Najbolje rješenje bilo bi konačno dogovoriti izgradnju autoceste kroz Crnu Goru. Hrvatski konzorcij još samo mora osigurati pravovaljana jamstva i posao stoljeća može početi.

U ponedjeljak se prekidaju pregovori s Hrvatskom?

No, iz crnogorske Vlade ne dolaze dobre vijesti. Hrvatska je prema pisanju portala Seebiz.eu dobila rok do petka. Do tada, naime Konstruktor mora dostaviti sva potrebna jamstva. Ako se ona ne prikupe do kraja tjedna, u ponedjeljak bi se mogli prekinuti pregovori s Hrvatskom. Tada ističe rok kojeg je Vlada dala za ovaj projekt. Podsjetimo, osim spomenutog posjeta Crnoj Gori, premijerka Kosor nedavno je pisala svom kolegi, a cilj je bio lobiranje za posao stoljeća o kojem se pregovara već nekoliko mjeseci.

U međuvremenu, crnogorska vlada pregovara i s drugim tvrtkama o izgradnji autoceste, a najviše šanse, uz Hrvatsku ima grčko-izraelska kompanija Actor-HCH, bez obzira što njihova ponuda za oko milijardu eura skuplja od one hrvatskog konzorcija, kojeg čine Konstruktor, Tehnika i Institut građevinarstva Hrvatske.

Pet tisuća novih radnih mjesta

Naši su pak prošle jeseni dali najbolju ponudu, od 2,77 milijardi eura. Bez obzira na to, neki tvrde da je ovaj posao u potpunosti financijski neisplativ. No, činjenica je da se njime otvara novih 5 tisuća radnih mjesta, što u vrijeme ove krize kada brojimo gotovo 310 tisuća nezaposlenih nije nebitan podatak.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika