24.02.2010. / 22:46

Autor: Ana Smrečki

Sretan put želi Vam Croatia Airlines: Postignut dogovor, štrajk otkazan

Ipak, nakon cjelodnevnih pregovora, postignut je dogovor da se stjuardesama i stjuardima u normu uračuna dio vremena koje provedu pripremajući zrakoplov za let dok su još na zemlji. Croatia Airlines obavještava sve putnike da promet teče prema redovitom redu letenja, uključujući i petak za kada je prvotno bio najavljen štrajk

Croatia Airlines obavještava sve putnike da promet teče prema redovitom redu letenjaCroatia Airlines obavještava sve putnike da promet teče prema redovitom redu letenjaNakon što je Lufthansa, njemačka aviokompanija u utorak navečer odustala od štrajka pilota, istim stopama u srijedu je krenulo i osoblje Croatia Airlinesa koje je trebalo krenuti u sindikalne akcije u petak. Dogovor s Upravom postigao je Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova, a zaključeno je da se nastavljaju razgovori oko novog kolektivnog ugovora.

Promet prema redu letenja

Ipak, nakon cjelodnevnih pregovora, postignut je dogovor da se stjuardesama i stjuardima u normu uračuna dio vremena koje provedu pripremajući zrakoplov za let dok su još na zemlji. Croatia Airlines obavještava sve putnike da promet teče prema redovitom redu letenja, uključujući i petak za kada je prvotno bio najavljen štrajk.

Gubitci i do 10 milijuna kuna mjesečno

Za Upravu su zahtjevi radnika do danas bili neprihvatljivi, posebno zbog aktualne gospodarske krize, zbog koje je naša zrakoplovna kompanija, prema neslužbenim podacima u prošloj godini zabilježila gubitke na mjesečnoj razini gubila i do 10 milijuna kuna. Zaposlenici su pak prozvali direktore tvrtke, na čijim se plaćama i luksuznim automobilima u ovim kriznim vremenima nije štedjelo.

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika