26.02.2010. / 21:29

Autor: Ana Smrečki

Austrijanci istražuju: Policija zbog poslova u Hrvatskoj upala u Hypo banku

Podsjetimo, Günther Striedinger deset godina bio je glavni i odgovorni u Hypo banci, a s tog mjesta otišao prije tri godine. Ne treba posebno isticati da su se preko njega odobravali ili pak odbijali svi krediti. Zbog svog bivšeg šefa Wolfganga Kulterera ujedno je i otišao iz Hypo banke. On ga je optužio da je zajedno s hrvatskim političarima prao novac

Günthera Striedingera optuživalo se da je s hrvatskim političarima prao novacGünthera Striedingera optuživalo se da je s hrvatskim političarima prao novacVelika policijska akcija odvila se u četvrtak u Klagenfurtu. Naime, 45 austrijskih plavaca, tužitelja i financijskih stručnjaka upalo je u četvrtak u Hypo banku. Kako prenosi Jutarnji list, u priopćenju tamošnjem tužilaštva, radilo se o ciljanoj akciji, a sve u svrhu osiguranja dodatne dokumentacije koja bi mogla rasvijetliti poslovanje ukupno pet tvrtki kćeri Hypo banke u jugoistočnoj Europi.

U središtu pozornosti dokumenti o poslovima s Hrvatskom

Iako su informacije šture, austrijski mediji pišu da se u slučaju Hypo banke za sada vodi istraga tek protiv jedne osobe, nekadašnjeg čelnika te bake Günthera Striedingera. U pitanju je ponovno posao s Hrvatskom, a istražuje ga se zbog sumnje da je oštetio Hypo banku za oko 2 milijuna eura. Navodno je tim novcem financirao kupnju helikoptera za nepoznatu hrvatsku tvrtku.

Akcija 'SOKO Hypo' provedena je zbog navodne nedovoljne suradnje Hypo Alpe Adria Groupe s istražiteljima. Državno tužiteljstvo u petak je potvrdilo da stručni tim ljudi utvrđuje podatke o Hypo banci. Trebalo bi doći i do razmjene informacija, a u središtu pozornosti posebno su dokumenti o poslovima Hypo banke u Hrvatskoj.

Ima neka tajna veza između Sanadera i Hypa

Podsjetimo, Günther Striedinger desete godina bio je glavni i odgovorni u Hypo banci, a s tog mjesta otišao prije tri godine. Ne treba posebno isticati da su se preko njega odobravali ili pak odbijali svi krediti. Zbog svog bivšeg šefa Wolfganga Kulterera ujedno je i otišao iz Hypo banke. On ga je optužio da je zajedno s hrvatskim političarima prao novac.

Između ostalog, prozvao ga je i za aferu Hypo, s kojom se u hrvatskoj javnost najviše povezuje bivši premijer Sanader, koji je navodno za svoje posredovanje za ulazak te austrijske banke na naše tržište 90-tih dobio 800 tisuća njemačkih maraka provizije. Striedinger sve optužbe demantira.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 27.02.10. 03:36

Austrija:
Stajermarkishe-banka u gracu.
Dodjes iz bilo kojeg djela svjeta ( na primjer Hrvatska, u kojoj si 90-ih godina otvorio firmu, koja se na primjer zove Konip ili Tehex ili Greman, zatim otvoris istu firmu u Austriji , koja se zove Konip, Tehex ili Greman gmbh., nema pravo rada u Austriji, ali moze prati lovu preko Srajermarkise-banke u gracu, za sto je zaduzen na primjer Danijel. Znaci dalji postupak je. Ugovoris u Rusiji sa firmom iz Hrvatske, fakturiras, sve na firmu iz Austrije i u Stajer -Markise banci podignes kes i nikomu ne platis porez, isto radi i Engleska sa GMBH-firmama, Svicarci u npr. Indosuez banci i td. Prica je po prilicno duga i komplicirana, ali unosna. Naravno sve vam se organizira iz Zagreba- Razna predstavnistva postene EU.
Pa mi smo u stvari samo novi crnci, jer su kolonijalisti prebacili izrabkljivanje u susjedstvo.
CESTITAM VAM NA ULASKU U EU I BRZO ISPUNITE SVE KRITERIJE.
Cini mi se da smo zaboravili skinuti gace, a uvazeni clanovi EU su nestrpljivi.Zato brzo nastavimo ispunjavati kriterije, pa da nas madam bros brzo uvede u EU, jer ona je vec skinula gace Slovencima, pa zasto ne i mi njeni obozavatelji.


registracija
2/12/09

gromco, 27.02.10. 13:52

trebamo pozvati SOKO iz austrije da nam malo pomogne oko nashih kriminalaca u HR. ovaj nash uskok iliti hr FBI nije im ni do koljena. da je uskok pravi onda bi upali i u hypo u zagrebu. al eto Jaca izgleda neda da se dodje do smradanera. capo dacapo cosa nostre u hr. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika