26.02.2010. / 21:52

Autor: Ana Smrečki

Puls javnosti: Josipović popularniji od Mesića; Vlada i HDZ sve popularniji

Na ljestvici popularnosti predsjednik Josipović ima podršku od 44 posto ispitanih u redovitom mjesečnom istraživanju agencije Ipsos Puls. Bivši šef države ima podršku od 38, a premijerka Kosor od 33 posto građana

Kosor i Josipović izmamili osmjeh na lica hrvatskih građana, vraća se i optimizam u bolje sutraKosor i Josipović izmamili osmjeh na lica hrvatskih građana, vraća se i optimizam u bolje sutraPredsjednik Ivo Josipović najpopularniji je političar u zemlji. Za stopama mu je bivši predsjednik Stjepan Mesić, kojeg je Josipović skinuo s dugogodišnjeg trona popularnosti. Bez obzira što više nije na viskom položaju, Mesić kao bivši 'vladar' Predsjedničkih dvora i dalje uživa veliku potporu javnosti. Na trećem mjestu nalazi se premijerka Jadranka Kosor, koja je zadržala popularnost koju je stekla brisanjem 'odbjeglog' premijera Sandera i HDZ-ovog članstva.

U brojkama to izgleda ovako: Na ljestvici popularnosti predsjednik Josipović ima podršku od 44 posto ispitanih u redovitom mjesečnom istraživanju agencije Ipsos Puls, koju prenosi Jutarnji list. Bivši šef države ima podršku od 38, a premijerka Kosor od 33 posto građana.

Najveći rejting i dalje ima SDP

Rad njezine Vlade drugi mjesec za redom, zbog odlučne borbe protiv korupcije, ali i europskog puta, podržava više od polovice Hrvata, njih čak 54 posto, dok 32 posto građana još nije zadovoljna radom premijerke Kosor i njezinih ministara. Najbolji rejting među strankama i dalje ima SDP. Za tu bi najjaču oporbenu stranku na nadolazećim parlamentarnim izborima glasovalo preko 33 posto ljudi, dok bi vladajući pridobili preko 30 birača. Time je HDZ. Prema spomenutom istraživanju zauzeo drugo mjesto. Bilježi se i blagi porast vladajuće stranke koja je od prošlog mjeseca smanjila prednost SDP-a za oko tri posto.

Na četvrtoj poziciji HNS, a na petoj HSS

Došli smo i do trećeg mjesta, a tu je poziciju zauzeo Čačićev HNS, kojemu nisu nimalo naštetili medijski napisi, ali i priznanje da je osobno skrivio prometnu nesreću u Mađarskoj od čijih su posljedica preminule dvije osobe. Liberali su se tako stabilizirali s 7,7 posto dok je Friščićev HSS na petom mjestu s 5, 1 posto podrške.

Približavanjem proljeća, Hrvatima se vratio i optimizam. Naime, 45 posto anketiranih smatra da se zemlja kreće u dobrom smjeru, a 37 posto smatra da je taj isti smjer pogrešan. Treba svakako reći da na optimizam građana ne utječu vremenske prilike, budući da su građani za vrijeme ljeta gajili najmanje optimizma po pitanju budućnosti. Puls javnosti, pojašnjava se promjenama na političkoj sceni.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 26.02.10. 22:34

nemos vjerovat kojim je kretenima ova zemlja napucena. Sto je losije, vlada im je bolja. I to velikoj vecini!


registracija
30/11/07

karlo01, 27.02.10. 00:44

Lud zbunjen normalan:Vjerujem agencijama i ne mogu doći k sebi da toliko budala podržava svoju propast,kruha gladni a veseli i radosni.Kao da dželatu kažeš volim te!


registracija
4/2/10

corinthian, 27.02.10. 01:11

Glupi Hrvati opet puše isti čik. HDZ i ovuu malu fufu...


registracija
16/6/09

Trenk, 27.02.10. 03:19

Pa cjelo vrjeme vam Ameri objasnjavaju da je Tito bio diktator, jer je volio svoju zemlju, jer vam je davao besplatne stanove, stalni posao, besplatno zdravstveno osiguranje i besplatno vrhunsko skolovanje za sve koji hoce da uce, cuvao je zemlju, more naftu i poljoprivredu, od Italijana, Madjara i Austrijanaca ( oni su svi u vlasnistvu Americkih unuka kradljivaca stoke sa divljeg zapada- >BUSH), ali danas ce vam madam bros, koja je uzgred ubila dva djecaka da se useli u malo veci stan biti uzor, Vrdoljak ce vam prvo pokazati film o "Ocu domovine" sa zlatnim slovima i glupim rjecima, a onda ce te vidjeti strasnog diktatora koji je ubio jadne ustase i kako kaze crkveni trbuhozborac Despot ( prezime mu govori o karakteru), ukrao neke novce od djecijeg dodatka, pa su mu sinovi Miso i Zarko vozili formule 1 na trkackim stazama i bili vlasnici banaka sa Petracem. Sram ga bilo !
Stoko sitnog zuba imate vlast koju zasluzujete- COBANE.


registracija
16/6/09

Trenk, 27.02.10. 04:07

Uzgred:
Bravo -Predsjednice Josipovicu.
Temeljito , pravedno i posteno radite.
Tako je radio i Svedski premijer Ollof Palme, za svoju zemlju stav i postenje. Mozda su ipak dugovjecniji Sanaderi, Tudjmani, Pasalici, a nebih se libio reci , Mesici i Susci Milosevici Karadzici , Mladici , koji su radili iskljucivo za svoj interes ili ego ( kao da su skolovani u istoj skoli ) , a mozda i za dug.
Jedina cinjenica je da na licu niti jednog od njih u razgovoru sa inozemnim pljackasima, niste vidjeli njihovu ljubav prema domovini.- SAMO0 PODANISTVO


registracija
8/8/09

tovar62, 27.02.10. 04:41

lako zaljubljiv narod pa na kraju po obicaju popusi...


registracija
16/6/09

Trenk, 27.02.10. 05:25

Tovare :
Prema poslednjem komentaru , vidim da si domoljub., da volis svoju zemlju i ljude, prema tome radikalno mjenjam misljenje o tebi.
Ovaj mali komentar za postene ljude bio je veoma miotivirajuci.


registracija
19/11/09

vgreser, 27.02.10. 08:04

Bravo Predsjedniče, ne popustite kojekakvim prigovorima, hvala Bogu dočekali smo poštenog ipravednog predsjednika, samo tako nastavite biti će nam bolje!


registracija
9/8/09

vinko12, 28.02.10. 20:31

izgleda da na ankete i izbore odgovaraju samo komunjare, srbi, udbasi i bivsa samoupravna raja koja je gurala Sizifov kamen iz jugosocijalizmu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika