Objavljeno u Nacionalu br. 746, 2010-03-02

Autor: Plamenko Cvitić

Josipović ne voli protokol: Ukinuo ručkove i hoda s jednim tjelohraniteljem

Kako ističu Nacionalovi izvori, Josipović je pogotovo odlučan u tome da ga prilikom večernjih odlazaka u kazalište ili kino sa suprugom prati vrlo malo pripadnika osiguranja, jer “ne želi smetati ostalim građanima koji su došli uživati u glazbi i umjetnosti”

U PONEDJELJAK 1. OŽUJKA hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je svog prethodnika Stjepana Mesića u njegovu novom uredu u Grškovićevoj uliciU PONEDJELJAK 1. OŽUJKA hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je svog prethodnika Stjepana Mesića u njegovu novom uredu u Grškovićevoj uliciHrvatski predsjednik Ivo Josipović svakodnevno mijenja ustaljene običaje svog predsjednika Stjepana Mesića, a najviše problema još uvijek mu zadaje protokol na koji se još navikava. Iako je zadržao neke Mesićeve suradnike i savjetnike, jedna od prvih Josipovićevih promjena bila je da dokine tradiciju bivšeg predsjednika da svakog dana oko 13 sati objeduje sa svim svojim savjetnicima.

Prema Nacionalovim izvorima iz Ureda predsjednika, glavni razlog za to je strka koja je odmah nakon inauguracije i preuzimanja Ureda predsjednika vladala na Pantovčaku, pa je navodno bilo gotovo nemoguće da predsjednik jednom dnevno na istom mjestu okupi sve svoje suradnike. Najviše muke Josipović ipak zadaje službi osiguranja, jer se on trudi što više smanjiti razinu zaštite, a tako razmišljaju i članovi njegove obitelji koji se također ubrajaju u kategoriju štićenih osoba.

Tako se prošlog tjedna novi hrvatski predsjednik gotovo iskrao iz Ureda predsjednika da bi u pratnji samo jednog tjelohranitelja otišao na zagrebački Cvjetni trg. Kako ističu Nacionalovi izvori, Josipović je pogotovo odlučan u tome da ga prilikom večernjih odlazaka u kazalište ili kino sa suprugom prati vrlo malo pripadnika osiguranja, jer “ne želi smetati ostalim građanima koji su došli uživati u glazbi i umjetnosti”.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 02.03.10. 08:23

tko ce dirat drek da smrdi jos dalje


registracija
27/7/09

verina, 02.03.10. 16:29

@tovar62 - takvi poput tebe!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika