02.03.2010. / 21:42

Autor: Ana Smrečki, Hina

HNB ne želi komentirati sukob s HDZ-om; premijerka Kosor 'pere ruke' od Marića

«Nemamo nikakvih komentara ni izjava, kao ni potvrda ili demantija na temu guvernerovog razgovora s premijerkom», stoji u pisanom odgovoru HNB-a

Premijerka Kosor i guverener Rohatinski 'ispeglali' su nesuglasice nakon istupa Gorana Marića koji se obrušio na HNBPremijerka Kosor i guverener Rohatinski 'ispeglali' su nesuglasice nakon istupa Gorana Marića koji se obrušio na HNBI dok mediji spekuliraju o sukobu na relaciji HDZ - HNB, iz naše Centralne banke stiglo je službeno priopćenje na medijske napise da je guverner Rohatinski premijerki Kosor zbog istupa HDZ-ova Gorana Marića zaprijetio ostavkom.

«Nemamo nikakvih komentara ni izjava, kao ni potvrda ili demantija na temu guvernerovog razgovora s premijerkom», stoji u pisanom odgovoru HNB-a.

Marićev stav nije stav ni Vlade ni HDZ-a

Premijerku Kosor ova je vijest dočekala u Moskvi, gdje se nalazi u dvodnevnom službenom posjetu. Opovrgnula je medijske napise da je na prošlotjednom sastanku s Rohatinskim razgovarala o odlasku sa čelnog mjesta naše Središnje banke, poručujući da je razgovor prošao u iznimno prijateljskom ozračju.

Ipak, u Banskim se dvorima razgovaralo o istupu HDZ-ovog predsjednika saborskog Odbora za financije koji je govoreći o Izvješću HNB-a prozvao tu banku i za aferu Podravka, jer nije reagirala na pojedine kreditne plasmane. Kosor je Rohatinskom pojasnila da se radilo o pojedinačnom istupu saborskog zastupnika koji nikako ne znači ukupno mišljenje Vlade ili stajalište Kluba zastupnika HDZ-a u cjelini.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 02.03.10. 21:59

eh toliko o demokraciji i slobodi govora, pogotove ne u parlamentu, živio hadezenizam. bitch.


registracija
9/2/10

nlukac11, 02.03.10. 22:32

Marić je jedna podmitljiva hercegovačka seljačina koja nije niti do malog prsta Gosp. ROHATINSKOM koji nas spašava jedini od propasti, te bi bilo pošteno da Kosorica za sva vremena iz politike i uopće iz javnosti makne takovo nemoralno tele G.v.a.r a marića.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika