03.03.2010. / 10:09

Autor: Martina Čizmić

Novo zaduživanje: Hrvatska planira prodati obveznice za 3,8 milijardi kuna

Bloomberg ističe kako bi prodaju obveznica trebale koordinirati domaće banke i to Erste & Steiermaerkische Bank, Privredna Banka Zagreb, Raiffeisen Banka i Zagrebačka banka

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerOdgovarajući na pitanja novinara u Institutu za javne financije, državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Marić najavio je kako bi do kraja tjedna trebali biti dogovoreni uvjeti za izdavanje desetogodišnjih državnih obveznica na domaćem tržištu.

Iako je rekao kako iznos još nije definiran te kako će se vjerojatno kretati iznad tri milijarde kuna, Bloomberg je iz dobro obavještenih izvora saznao kako će se vjerojatno raditi o iznosu od 3,8 milijardi kuna. Točnije, obveznice bi se trebale izdati u vrijednosti od 250 milijuna eura i 2 milijarde kuna.

Na naplatu dolazi 3 milijarde kuna

Bloomberg ističe kako bi prodaju obveznica trebale koordinirati domaće banke i to Erste & Steiermaerkische Bank, Privredna Banka Zagreb, Raiffeisen Banka i Zagrebačka banka.

Marić je istaknuo kako je interes za državnim obveznicama na domaćem tržištu vrlo velik, pa je moguće da iznos koji će se prikupiti njihovom prodajom bude i veći.

Podsjetimo, u ponedjeljak dolaze na naplatu obveznice u iznosu od tri milijarde kuna koje je država izdala već ranije.

Vezane vijesti

Linić na turneji traži 1,5 milijardi dolara

Linić na turneji traži 1,5 milijardi dolara

Unatoč svim mjerama štednje koje je nova vlada uključila prilikom izrade proračuna za ovu godinu, činjenica je da Hrvatskoj i dalje nedostaje novca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika