03.03.2010. / 22:35

Autor: Ana Smrečki

Počela borba: SDP se sprema za vlast; HDZ odlučno poručuje 'Idemo dalje'

«Oni koji prizivaju prijevremene izbore to čine iz politikantskih razloga, a kad bi se i oni dogodili, mi bismo opet pobijedili», odlučno poručuje premijerka Kosor

Premijerka Kosor i šef SDP-a Milanović ubrzo su se nakon predsjedničkih izbora našli u novoj kampanji, onoj za parlamentarne izborePremijerka Kosor i šef SDP-a Milanović ubrzo su se nakon predsjedničkih izbora našli u novoj kampanji, onoj za parlamentarne izboreI dok dio oporbe zaziva prijevremene parlamentarne izbore, premijerka Kosor odlučno poručuje da ih neće biti jer da oni nisu potrebni. Da će predsjednik Ivo Josipović uskoro dati mandat šefu SDP-a Zoranu Milanoviću, na stranačkoj je konvenciji najavio Željko Milovanović. Istodobno, čelnik ISD-a Ivan Jakovčić čuo je iz svojih izvora da će izbora biti u kasnu jesen, a takozvana 'Kukuriku' koalicija koja se sastaje sredinom ožujka već dogovara dokument, o kako kaže, prvim mjerama buduće Vlade.

'Kukuriku' koalicija priprema se za preuzimanje vlasti

No, iako 'Kukuriku' koalicija, uz SDP, IDS uključuje i HNS, po pitanju prijevremenih parlamentarnih izbora Vesna Pusić prilično je skeptična. Kaže da izbori ovise o vladajućoj koaliciji, a nikako o opoziciji. Smatra pak da bi do izbora moglo doći na proljeće kada se potpiše ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji, budući da bi se vladajućima tada moglo prikloniti dosta novih birača.

Bez obzira na političku igru SDP-a i puštanje probnih balona, predsjednik Josipović odigrao je na pametnu kartu. Bivšim stranačkim kolegama poslao je poruku da ne želi sudjelovati u stranačkim prepucavanjima, poručivši nekoliko puta da nije na njemu da ruši ili sastavlja Vladu.

Za Kosor nema dvojbe: Bez obzira nas sve HDZ 'Ide dalje'

Za HDZ i premijerku Kosor nema dvojbe. Prijevremeni izbori nisu potrebni, no kada bi do njih kojim slučajem i došlo: 'Zna se'.

«Što se nas u HDZ-u tiče neće ih biti, nisu potrebni jer znamo što hoćemo i kamo idemo, a idemo prema izlasku iz krize i prema završetku pregovora pa ćemo početkom 2011. potpisati ugovor za pristupanje Europskoj uniji. Oni koji prizivaju prijevremene izbore to čine iz politikantskih razloga, a kad bi se i oni dogodili, mi bismo opet pobijedili», odlučno poručuje premijerka Kosor.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 04.03.10. 07:05

Nema razloga da ce doci do prijevremenih izbora isto kao i to da ce ih na iducim oporba automatski dobiti!
Nema u toj Hrvatskoj sposobnih ljudi na primjer u diplomaciji kad se "takmice" sa diplomama (kad one nisu kupljene) a ne sa praksom i osobnim, moralnim kvalitetama kandidata!


registracija
17/12/09

petrus, 04.03.10. 10:15

Najbolje da nema Vlade nego da dajte vlast proleterijatu. Želimo bezvlašće!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika