03.03.2010. / 23:28

Autor: Ana Smrečki

Biti ili ne biti: Kosor prepustila Šeksu i Hebrangu da smisle kaznu za Marića

Premijerka Kosor u srijedu navečer ponovno je istaknula da nema prijepora na relaciji Banski dvori - Hrvatska narodna banka, podsjetivši da je upravo odlična suradnja s guvernerom Rohatinskim rezultirala potpori posrnulom hrvatskom gospodarstvu. Nema ni nesuglasica na relaciji Ministarstvo financija - HNB

Premijerka Kosor 'prljavi posao' prepustila je Šeksu i Hebrangu koji moraju sankcionirati MarićaPremijerka Kosor 'prljavi posao' prepustila je Šeksu i Hebrangu koji moraju sankcionirati MarićaNi nakon današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a nije poznata sudbina Gorana Marića, predsjednika saborskog odbora za financije, koji je prilikom prošlotjedne rasprave o Izvješću HNB-a oštro kritizirao rad guvernera Željka Rohatinskog, nakon čega je ovaj zaprijetio ostavkom. Predsjedništvo stranke zaključilo je da će biti određenih sankcija protiv Gorana Marića, no ne radikalnih. Na potezu su Vladimir Šeks i Andrija Hebrang koji moraju pronaći način za sankcioniranje Marića, piše Večernji list.

Nema sukoba na relaciji Banski dvori - HNB - Ministrastvo financija

Premijerka Kosor u srijedu navečer ponovno je istaknula da nema prijepora na relaciji Banski dvori - Hrvatska narodna banka, podsjetivši da je upravo odlična suradnja s guvernerom Rohatinskim rezultirala potpori posrnulom hrvatskom gospodarstvu. Nema ni nesuglasica na relaciji Ministarstvo financija - HNB. Barem tako stoji u priopćenju koje potpisuje naša Centralna banka, a odnosi se na medijske napise da iza Marićevih napada zapravo stoji ministar Šuker koji je nezadovoljan kritikama guvernera Rohatinskog.

Iz inata HDZ-u: Klub nezavisnih zastupnika

«Glupo mi je ponavljati da sam s Rohatinskim u dobrim odnosima», komentar je pak prozvanog ministra Šukera, za kojeg pojedini mediji pišu da mu se sprema 'pakiranje kofera' iz Banskih dvora te da je Marićeva smjena samo uvod u takav razvoj događaja. Što se pak tiče Gorana Marića, on bi prema pisanju medija mogao sam istupiti iz HDZ-a i pridružiti se nezavisnim zastupnicima u Saboru Dragutinu Lesaru i Zlatku Horvatu, koji su svojedobno izašli iz HNS-a. U tom bi slučaju spomenuti trojac u Saboru mogao osnovati Klub nezavisnih zastupnika.

Šprajc u Saboru: Sve samo ne dosadno

Kada bi osim na HRT-u, t portalu, kojim slučajem radio i u Saboru, Lesaru, Horvatu i Mariću, zasigurno bi se pridružio i Zoran Šprajc koji je zbog slučaja 'Rohatinski' zaradio suspenziju na Prisavlju. Informaciju da guverner HNB-a zbog Marića maše Kosorici otkazom, objavio je na svom blogu na t portalu, a njegovi nadređeni taj su potez ocijenili nedoličnim, budući da spomenuti portal smatraju konkurencijom. Šprajc se pak pravda da nije mogao u središnjem Dnevniku objaviti ovu informaciju, jer nije imao ni službenu, ali ni neslužbenu potvrdu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika