04.03.2010. / 22:52

Autor: Ana Smrečki

Odlazak Biance Matković iz Vlade pitanje vremena: Ostala bez još jedne funkcije

Na sjednici Vlade razriješena je dužnosti predsjednice Komisije za granice, a umjesto nje je imenovan Davor Božinović. Matković ni iz resornog Ministarstva više uopće ne dobiva potrebne informacije, a njezina zaduženja na sjednicama Vlade preuzeo je ministar Gordan Jandroković

Ministrica Bianca Matković nekad je bila najmoćnija žena u Vladi, danas ostaje bez funkcijaMinistrica Bianca Matković nekad je bila najmoćnija žena u Vladi, danas ostaje bez funkcijaDo dolaska premijerke Kosor u Banske dvore, Bianca Matković bila je najmoćnija žena u Hrvatskoj. Jutranji list piše da je ministrica bez portfelja izgubila još jednu funkciju. Na sjednici Vlade razriješena je dužnosti predsjednice Komisije za granice, a umjesto nje je imenovan Davor Božinović. Matković ni iz resornog Ministarstva više uopće ne dobiva potrebne informacije, a njezina zaduženja na sjednicama Vlade preuzeo je ministar Gordan Jandroković.


Zvali su je Sanaderov 'bič božji'

Prije nego ju je bivši premijer Sanader imenovao ministricom bez portfelja te ju zadužio za poslove vezane uz završetak pregovora s Europskom Unijom, ali i nadgledanje 'ministara neradnika', zvali su je Sanaderov 'bič božji'. Prije nego je postala državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, radila je kao šefica Sanaderova kabineta, a neki su ministri u timu bivšeg premijera znali reći da je Bianca 'žena zmaj'. No, dolaskom premijerke Kosor sve se promijenilo.

Prva afera izbila je nakon što je ministrica Matković htjela preurediti svoj ured na Markovom trgu, a dvije su dame, prema medijskim napisima zaratile oko tepiha. Bianca ga je uzela iz susjednog ureda, a predsjednica Vlade joj je poručila da ga vrati je 'da se zna tko je ovdje šef'.

Potpora Sanaderu koštala ju je pozicije u Vladi

Nakon Sanaderovog pokušaja puča, početkom siječnja i suzdržanosti Biance Matković prilikom glasovanja za brisanje Sanadera iz članstva HDZ-a samo je pogoršalo ionako narušene odnose. Iako je do nedavno koordinirala pregovore Hrvatske s EU, premijerka je taj posao prepustila svakom ministru pojedinačno u svojem resori. Mediji su tada počeli spekulirati da se Sanaderovoj ministrici bliži kraj.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 04.03.10. 23:21

Znate što Vam mogu reći?! Nekad je bolje nekom dati odmah otkaz nego ju ovako cijediti! Po tome se vidi da se Sanadera još boje! Pa kakva je god, dajte joj krpu i metlu nek očisti svoj stol! Ili pomete hodnik! Ili nek izvrši pregled pravopisnih grešaka u nekom sporazumu! Ovako Bianca nije ni na nebu ni na zemlji! Nešto radi a nitko se ne usudi reći da ne radi ništa! Ne kažem da to možda nije zaslužila! Ali nekad je poštenije nekome dati otkaz nego ga ovako mrcvariti!


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 04.03.10. 23:33

ova zenska mi se od pocetka nije dopala, kao uostalom ni njen sef. sef mi se i dalje ne dopada naravno, ali bianca mi se pocela svidjati. kada su svi promijenili skute jer je to dobro za karijeru, kao sto bi promijenili jos sedamnaest puta, ona mu je ostala odana iako je znala sto je ceka, tako bedasta nije. a to je osobina koju cijenim i koja je iznimno rijetka. jednako je losa kao i ostali ali barem nije pi*da!


registracija
28/2/08

lepiaf, 05.03.10. 00:11

bas smo svi skupa bedasti, neznam sto drugo.


registracija
9/8/09

vinko12, 07.03.10. 21:07

Ne moze u SKH bez staljinistickih metoda, kakvi bi to bili novi komunjari. Prije su ih likvidirali a sada imaju sve medije i novinare (uz udbu) do dovrse javno politicko likvidiranje. Ipak su humaniji, vise ne ubijaju kao nekada.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika