05.03.2010. / 20:56

Autor: Ana Smrečki

Uzmi ili ostavi: Čobanković uvjerava seljake da pristanu na ponudu koja je na stolu

Za razliku od predstavnika seljačkih udruga koji su danas pregovarali u Zagrebu, poljoprivrednici koji su ministra dočekali u Slavoniji još nemaju jedinstven stav o ponudi Vlade koja je na stolu. Ipak, zadovoljni su što se Čobanković smilovao i došao osobno razgovarati s prosvjednicima

Ministar Petar Čobanković otišao je u Kutjevo osobno uvjeriti seljake da novca u proračunu nema i da blokade nisu za nikoga dobreMinistar Petar Čobanković otišao je u Kutjevo osobno uvjeriti seljake da novca u proračunu nema i da blokade nisu za nikoga dobreJoš uvijek nisu poznati rezultati pregovori između seljaka i resornog ministra Čobankovića. On je, naime stigao u Kutjevo u večernjim satima, iako je na današnjem sastanku s tek sedam poljoprivrednih udruga onima koji u Zagreb nisu htjeli doći, nego su predstavnike Vlade zvali u Slavoniju, izričito naglasio da on ne ide nikuda.

Nakon što je ministar danas ponudio svoj konačan prijedlog u repromaterijalu, seljaci su sjeli za stol kako bi se usuglasili oko ministrovog prijedloga. Čobanković koji je došao u Kutjevo nešto prije 20 sati, nezadovoljnike mora uvjeriti da novca u proračunu nema te da nije vrijeme za blokadu prometnica.

Za razliku od predstavnika seljačkih udruga koji su danas pregovarali u Zagrebu, poljoprivrednici koji su ministra dočekali u Slavoniji još nemaju jedinstven stav o ponudi Vlade koja je na stolu. Ipak, zadovoljni su što se Čobanković smilovao i došao osobno razgovarati s prosvjednicima.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 06.03.10. 09:44

Činjenica je da sada nema novaca za isplatu poticaja.
Postavlja se pitanje TKO JE OBEĆAO i potpisao te sulude iznose za koje se unaprijed znalo da neće moći biti ispoštovani.
Sve dok netko ne bude /politički/ odgovarao za neodgovorna obećanja koja se daju isključivo u predizborne svrhe - ovakve stvari će se i dalje događati.


registracija
11/1/10

fluid, 06.03.10. 12:01

Poticaji su isto što i naplata PDV prije prodaje robe.Mnogi vlasnici zemlje tu istu uopće ne obrađuju i poticaji koje na ime te zemlje dobiju,uopće ne služi u tu svrhu.Pa to svi znaju.Čobankovićeva priča o tome je pucanj u prazno.No koga oni uopće slušaju?Ako hoće stvarno pomoći tim i takvim vlasnicima zemlje,onda neka to uvrste u socijalu a ne u poticaje.A za dobivene poticaje ljudi trebaju i predati nešto u koju namjenu je taj poticaj i dat.No problem se vuče još od 92/93.god.kada su davane iste subvencije diljem Hrvatske.Tada se to distribuiralo preko podobnika a svi korisnici su apsolutno propali.Kredit je bio korišten za otvaranje kafića i dr.dok su obvezujući kukuruz ili sl.uvozili i predavali državi kao dokaz.Sve je bila prevara u kojoj su se sposobni lopovi debelo potkožili. A država nije subvencionirala svoga seljaka već mađarskoga npr.I dalje ide tako.Glupost nad glupostima.No koga briga?


registracija
11/1/10

fluid, 06.03.10. 12:10

Uostalom,seljaci dobiju manji dio kolača.Veći(i najveći)dobiju najjači igrači.Npr.Todorić.Čovjek je zaista sposoban i nema se šta prigovoriti takvom mačku na tržištu.No zar je on zaista jedini i najpametniji u Hrvatskoj koji zna sa novcem(i tržištem)?Pa koliko bi "pametnih"bilo da od samoga starta imaju takve benificije kao gospodin Todorić!?Čovjek ima privilegij od samoga starta i sada mu treba sve više.To je logično.No čemu priče o jednakostima i ostala prenemaganja vlasti kada je to naprosto prašina u oči svojim građanima.I laganje,naravno.Politiku takve raspodjele je započeo i zacementirao još Tuđman i ona ide dalje.200 obitelji napred ostali stoj!Dakle Tuđman je mrtav-živio Tuđman.I tko to još nezna u ovoj zemlji?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika