05.03.2010. / 22:36

Autor: Ana Smrečki

Žustar sastanak u Vladi naljutio Šukera: Poslodavci ponovno traže ukidanje harača

Poslodavci zapravo uopće nisu zadovoljni dosadašnjom provedbom antirecesijskih mjera. Predstavnici HUP-a stoga su vladajućima predali 'Bibliju' mjera koje se hitno moraju provesti u djelo, a o njima će se razgovarati u narednim danima. Nakon usuglašavanja, Hrvatska bi trebala dobiti i nove mjere za borbu protiv aktualne krize

Sastanak u Vladi, za razliku od priopćenja koji je poslan medijima, nije uopće tekao u idiličnom ozračjuSastanak u Vladi, za razliku od priopćenja koji je poslan medijima, nije uopće tekao u idiličnom ozračjuPredsjednica Vlade Jadranka Kosor održala je u petak u Banskim dvorima sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca. Izjava za medije nije bilo, tek šturo priopćenje u kojem se hvale napori Vlade u mjere koje su usmjerene za oporavak hrvatskog gospodarstva, kao i da se razgovori na tu temu nastavljaju. No, zahtjevi poslodavac, kao i obično procurili su nekoliko sati nakon sastanka u javnost.

PDV vratiti na 22 posto, ukinuti krizni porez, smanjiti doprinose i parafiskalne namete, prodati državne nekretnine i poduzeća te promijeniti radno zakonodavstvo, zahtjevi su izneseni danas premijerki Kosor, piše Jutarnji list. Za razliku od sladunjavog priopćenja u kojem se praktički 'plješće' Vladi zbog izuzetnih napora u vađenju naše zemlje iz krize, istina je nešto drukčija.

Poslodavci nisu zadovoljni provedbom antirecesijskih mjera

Naime, poslodavci zapravo uopće nisu zadovoljni dosadašnjom provedbom antirecesijskih mjera. Predstavnici HUP-a stoga su vladajućima predali 'Bibliju' mjera koje se hitno moraju provesti u djelo, a o njima će se razgovarati u narednim danima. Nakon usuglašavanja, Hrvatska bi trebala dobiti i nove mjere za borbu protiv aktualne krize.

Sastanak u Vladi, pričaju glavni akteri, nije bio nimalo idiličan. Potpredsjednik Vlade i ministra financija Ivan Šuker vrlo je burno reagirao na zahtjeve poslodavaca, dok je premijerka Kosor na iste te prijedloge reagirala suzdržano. Stručnjaci kažu da njihovi zahtjevi nisu nikada bili sličniji zahtjevima SDP-a, a nešto slično napisao je Đuro Popijač u vrijeme kada je obnašao dužnost direktora HUP-a.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 06.03.10. 09:43

od šukera kobasice raditi i u prodaju pa da vidiš kako će se puniti proračun direkto oda zarade na kobasicama ili indirektno što njega nema


registracija
30/9/09

davor12345, 06.03.10. 11:09

he, he, he! Ovi tzv. poslodavci, a ja ih nazivam Mister lupinos, ili u prijevodu domaći izdajnici, oni su ti koji su na tzv. mizernim plaćama od nekoliko stotina tisuća kuna mjesečno! Nikakve njihove "mjere" ne mogu našu Rvacku izvest iz krize jer oni jednostavno ne znaju što je to kriza! Oni možda jedino znaju da im je profit opao ovoliko ili onoliko, ali na svojoj koži to osjetili nisu njanci! Oni su ti koji su za ovu krizu odgovorni i oni su ti koji su se obogatili preko leđa ovog sirotog naroda! Treba pitat gladne i pametne kako Rvacku iz krize izvest a ne ove manekene!


registracija
30/9/09

davor12345, 06.03.10. 11:15

Tako se i Kerum prodava da je on "poduzetnik" koji će Spljet iz krize izvest! Kao ono dosad su samo bili kurumpirani pulitičari a sad je konačno doša pravi! A pravi je mila majko! A i izvuka ga je, Isukrsta mi! Fani to najbolje zna!


registracija
27/7/09

columbo, 07.03.10. 19:38

Razdragane premijerke rottweiler Suki se razljutio. Uh,uh: "Beware of the dog"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika