07.03.2010. / 23:09

Autor: Ana Smrečki

Nova runda pregovora u Đakovu: Ministar Čobanković došao s dobrim vijestima

«Policija neće tolerirati daljnju eskalaciju nasilja, a dosadašnji prosvjedi izlaze izvan okvira Zakona o javnom okupljanju. Ili prosvjedi nisu prijavljeni ili se ne održavaju na mjestima na kojima su bili prijavljeni», upozorio je načelnik policijske Uprave Zoran Ničeno

Ministar Čobanković ponovno pregovara sa seljacimaMinistar Čobanković ponovno pregovara sa seljacimaNakon što su prosvjedi seljaka u Slavoniji eskalirali do razmjera koje nitko nije očekivao, ministar Čobanković uputio se u Đakovo na novi krug pregovora sa seljacima. Iako je još danas poslijepodne decidirano rekao da novca koji poljoprivrednici traže, u blagajni nema, čini se da je na pomolu neko kompromisno rješenje, koje bi moglo zadovoljiti obje strane.

Naime, iza zatvorenih vrata od 22 sata traje sastanak ministra Čobankovića i predstavnika seljačkih udruga. I jedna i druga strana, nadaju se dogovoru, a Matija Brlošić, jedan od seljaka, rekao je za HTV kako bi se večeras nešto moglo potpisati, odnosno da je ministar došao seljacima s dobrim vijestima.

Kosor nije ni trebala ići u Slavoniju

Iako su seljaci na novi rundu pregovora trebali doći u Zagreb, novi razvoj događaja, sukob prosvjednika i policije, koji je doveo i do nekih uhićenja, naveli su vladajuće da ogorčenim seljacima ponude zadovoljavajuće rješenje. Iako se spekuliralo da će na razgovor sa poljoprivrednicima za vikend doći i premijerka Kosor, taj se scenarij nije dogodio, što je nezadovoljnicima koji blokiraju prometnice duž Lijepe naše, dalo snage i motiva da ustraju u svojem naumu.

Tijekom prosvjeda uhićene tri osobe

«Policija neće tolerirati daljnju eskalaciju nasilja, a dosadašnji prosvjedi izlaze izvan okvira Zakona o javnom okupljanju. Ili prosvjedi nisu prijavljeni ili se ne održavaju na mjestima na kojima su bili prijavljeni», upozorio je načelnik policijske Uprave Zoran Ničeno. Prema njegovim riječima, u 11 policijskih uprava na cestama je oko 1 300 prosvjednika sa 788 traktora. Kaže kako je tijekom prosvjeda policija zbog napada na službe osobe, policija uhitila tri osobe, koje se nalaze na prekršajnoj obradi.

Mavrović optimist

«Selo je na nogama zbog onoga što im je obećano i ja zbog toga podržavam ovaj prosvjed. Čobanković može pričati o zakonima, ali ovdje se radi i o dijelu moralnog prava. Kada netko ispred Vlade da obećanja velikom dijelu ljudi koji teško žive onda ima odgovornost prema tome», poručio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Željko Mavrović za Dnevnik Nove TV. Ipak, on je optimist i nada se pozitivnom ishodu pregovora države i seljaka-prosvjednika.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika