07.03.2010. / 23:47

Autor: Ana Smrečki

Vlada reže proračun: Nisu seljaci jedini za koje nema novca

Ministar Čobanković otkriva da će Vlada već idući tjedan morati dirati u neka prava koja idu prema drugim osnovama. Nije želio decidirano reći, znači li to da će se u svrhu rezanja proračuna dirati plaće, mirovine ili rodiljne naknade

Premijerka Kosor i ministar Šuker očito se spremaju na oštre rezove u proračunuPremijerka Kosor i ministar Šuker očito se spremaju na oštre rezove u proračunuProsvjedi seljaka sve su intenzivniji, no oni su sve uporniji. Sama činjenica da je ministar Čobanković morao i treći puta u Slavoniju na pregovore s nezadovoljnicima koji su na cesti već tjedan dana, dokazuje da je poljoprivrednicima voda zaista došla do grla. Iako traže ono što im je i obećano, novca nema, a takne li se u financije koje su ionako na 'klimavim nogama' moglo bi doći do kolapsa. No, prema najavi ministra poljoprivrede, crno se ne piše samo seljacima.

Na bubanj ipak idu plaće i mirovine?

Kaže da će Vlada već idući tjedan morati dirati u neka prava koja idu prema drugim osnovama. Nije želio decidirano reći, znači li to da će se u svrhu rezanja proračuna dirati plaće, mirovine ili rodiljne naknade. «To nije u mojoj nadležnosti pa ne želim ulaziti u detalje, ali govorim vam kao član Vlade da poljoprivrednici nisu jedini za koje nema novca», poručio je Čobanković za RTL televiziju.

Kosor se pak poziva na Ustav

Govoreći nedavno o spekulacijama na će Vlada uskoro morati ići u prvi ovogodišnji rebalans proračuna, što su i premijerka i ministra Šuker oštro demantirali, Kosor je podsjetila da se u javnim poduzećma štedi 'punom parom'.

"Mi smo apsolutno smanjili i srezali sve ono gdje se moglo. Nismo smanjili mirovine, rodiljne nakande i doplatak jer smatramo da bi to u ovakvim teškim vremanima bila vrlo nepopularna mjera. Na to nas obvezuje i Ustav, koji kaže da je Hrvatska socijalna država i država socijalne pravde", poručuje premijerka Kosor.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
19/6/09

gizmo111, 08.03.10. 12:18

" Hrvatska socijalna država i država socijalne pravde", poručuje premijerka Kosor.....moš mislit.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika