08.03.2010. / 00:57

Autor: Ana Smrečki

Tajni sastanak u Vladi: Policija neće dozvoliti blokadu granica i prilaze Zagrebu

Na sastanku je zaključeno da policija neće dozvoliti blokadu granica ili prilaza Zagrebu, kao i da će MUP u slučaju neplaniranih akcija seljaka mobilizirati dodatne snage interventne policije. Ne zna se o kojem je broju interventnih policajaca riječ, no čini se kako njihova mobilizacija ovisi o broju prosvjednika

Na tajnom sastanku u Vladi, sudjelovao je i ministar policije KaramarkoNa tajnom sastanku u Vladi, sudjelovao je i ministar policije KaramarkoU iščekivanju rezultata sastanka ministra Čobankovića i nezadovoljnih seljaka, u javnost su procurile informacije u nedjeljnom tajnom sastanku u Vladi, na kojem su sudjelovali, uz premijerku Kosor, ministri Karamarko i Šuker, potpredsjednik Sabora Šeks i drugi čovjek HDZ-a Jarnjak. Na sastanku nije bio HSS-ov potpredsjednik i bivši ministar Pankretić. Potvrdio je to za Jutarnji list šef seljaka Josip Friščić, koji kaže da je u stalnom kontaktu s premijerkom.

Vlada neće popustiti zahtjevima seljaka

Na sastanku je zaključeno da policija neće dozvoliti blokadu granica ili prilaza Zagrebu, kao i da će MUP u slučaju neplaniranih akcija seljaka mobilizirati dodatne snage interventne policije. Ne zna se o kojem je broju interventnih policajaca riječ, no čini se kako njihova mobilizacija ovisi o broju prosvjednika. Iako mediji prenose izjave seljaka koji tvrde da je ministar na pregovore u Đakovo došao s dobrim vijestima, u Vladi je u nedjelju dogovoreno da se zahtjevima seljaka neće popuštati budući da novca u proračunu nema.

Ministar Karamarko izvijestio je sve sudionike sastanka da je predsjednik Josipović zatražio izvještaj o sukobima sa seljacima. Predsjednik se, podsjetimo u subotu sastao s predstavnicima seljačkih udruga kojima je, kao i u petak na sastanku s radnicima splitske Željezare dao svoju potporu.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika