08.03.2010. / 23:04

Autor: Ana Smrečki

Mađari potvrdili: Polančec INA-u predao MOL-u u zamjenu za dionice Podravke

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec predao je INA-u mađarskom MOL-u u zamjenu za 34,2 milijuna eura kredita kojim je financirana kupnja 10,6 posto dionica Podravke. Navodno je Polančec sam zatražio pomoć mađarskog MOL-a u toj operaciji

Mađarski istražitelji kažu da je upravo Damir Polančec začetnik cijeloga poslaMađarski istražitelji kažu da je upravo Damir Polančec začetnik cijeloga poslaUz neizostavnu krizu, prosvjede seljaka, štrajk radnika splitske Željezare koji su odbijali hranu čak 11 dana i time ozbiljno ugrozili svoje živote, pomalo je u drugi plan zapala istraga koja povezuje našu naftnu kompaniju INA-u i koprivničku tvrtku Podravku. No, mađarske vlasti pokrenule su istragu čiji je rezultat objavio Jutarnji list.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec predao je INA-u mađarskom MOL-u u zamjenu za 34,2 milijuna eura kredita kojim je financirana kupnja 10,6 posto dionica Podravke. Navodno je Polančec sam zatražio pomoć mađarskog MOL-a u toj operaciji, a posao su potom odradili tadašnji predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak i bivši član Uprave za financije Josip Pavlović.

Time se potvrđuje ono o čemu se u Hrvatskoj veće neko vrijeme spekulira, odnosno da su pregovori o novom dioničkom ugovoru naše Vlade i mađarskog MOL-a bili izravno povezani s aferom Podravka te da je Damir Polančec ključna osoba koja je povezala ta dva posla. Polančec o toj temi u javnosti u posljednje vrijeme nije želio previše govoriti, no nekoliko je puta istaknuo da o tome ne zna ništa i da nije sudjelovao u pregovorima oko Podravkinih dionica.

Ipak, mađarski istražitelji kažu da je upravo Polančec začetnik cijeloga posla. Cijela je istraga provedena na zahtjev hrvatskog Državnog odvjetništva koje je od mađarskih kolega tražilo očitovanja od vodstva OTP banke i mađarskog MOL-a, a nakon izjava iz OTP banke da Podravka 34,2 milijuna eura kredita može vratiti i dionicama INA-e.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 09.03.10. 12:04

Ma kako je to moguće? Ne bi čovjek nikad pomislio :-)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika