09.03.2010. / 23:17

Autor: Ana Smrečki

Nove vladine mjere za stabilizaciju gospodarstva: Detalji zavijeni velom tajne

«Svaki tjedan, svakih desetak dana ići ćemo s ponekom novom mjerom, a sve u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva», najavila je Kosor koja poručuje da je jačanje gospodarstva 'cilj svih ciljeva'. O kojim je mjerama riječ, premijerka nije željela otkriti

Pred premijerkom Kosor su velike odlukePred premijerkom Kosor su velike odlukeVlada je ozbiljno odlučila stegnuti svoj remen. Novac u proračunu nema, a pitanje prvog ovogodišnjeg proračuna samo je pitanje vremena. Iako se plaće, mirovine i izdatci za socijalno najugroženije skupine u društvu isplaćuju na vrijeme, štedi se na svim razinama. Tako barem tvrdi premijerka Kosor koja je najavila neke nove mjere, ne želeći govoriti o detaljima.

Milanović: 'Rebalans je nužan'

Navodno, prve na red dolaze povlaštene mirovine, a za SDP je upitna i isplata mirovina i socijalnih davanja u budućnosti. Tako je primjerice šef SDP-a Zoran Milanović poručuje da održivost proračuna ovisi o sposobnosti aktualne Vlade. Svjestan je da će se plaće i mirovine posljednje kompromitirati, no boji se da je njihova isplata u narednih mjesec do dva dana upitna. Upravo iz tog razloga poručuje da je rezanje budžeta i više nego nužno.

Svakih desetak dana nove mjere

«Ova godina je godina istine, tamo gdje Vlada može pomoći, napravit će sve što može, a tamo, gdje ne može, neće», poručila je premijerka koja o rebalansu još ne govori službeno, iako se iz nekih njezinih izjava može zaključiti da o njemu razmišlja. Najavila je i da će Vlada svakih desetak dana ići s nekom novom mjerom u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva.

Jačanje gospodarstva cilj svih ciljeva

«Svaki tjedan, svakih desetak dana ići ćemo s ponekom novom mjerom, a sve u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva», najavila je Kosor koja poručuje da je jačanje gospodarstva 'cilj svih ciljeva'. O kojim je mjerama riječ, premijerka nije željela otkriti. Govoreći o prosvjedima seljaka, predsjednica Vlade još je jednom istaknula da je vrlo bitno što se dogovorenim nije probio proračun, budući da se on zbog zahtjeva poljoprivrednika nije povećavao.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
12/2/10

Dančo, 10.03.10. 10:19

Mjere za jačanje gospodarstva su tajna, ali to što one zapravo ne postoje nije tajna. HDZ samo kupuje vrijeme za izbore, jer je ova kriza kulminirala još sredinom 2009. i te "reforme" je već tada trebalo napraviti. Ova kriza je kulminacija populističke politike naših političkih elita a sve u svrhu kupovanja glasova, opstojnosti na vlasti a zatim i kontinuiranog pljačkanja. HDZ to radi javno, a SDP u rukavicama. HSS-u je priljepak da bude na vlasti, HNS-u je bitno gdje će se uhljebiti, HSLS još ne zna gdje je. U biti su svi isti. Svi plaćamo nerealna obećanja, bacanje novaca za poslove koji nemaju logiku, prevelike poticaje u poljoprivredi od kojih seljaci ne znaju sami napraviti koristi već su ih prihvatili kao dodatak prihodima, socijalna davanja buđovanima, brodogradnju koja se pomaže a i dalje sve više tone, destimuliramo rad, imamo harač, veći PDV, velike namete na plače, prireze, smanjuju radnička prava pod izgovorom konkurentnosti... I još im nije dosta i još uvijek crpe i planiraju crpiti ovaj narod isključivo zbog svoje nesposobnosti. Ove afere i suđenja namjerno se pumpaju u medijima da se zamagli i odvrne akcenat s pravih problema ove države a sve u svrhu prikrivanja muljaža i pljački koje se i dalje provode iza kulisa.
Zato još nisu uveli porez na imovinu, luksuz, kapital, nisu objavili registar branitelja jer se kladim da su i ti pojedini političari na tom popisu.


registracija
5/2/10

bprenka, 10.03.10. 18:10

Jadranka = Sanader
Što prije Hrvati i Hrvatice shvate to bolje za njih,
e moj Narodeeeee!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika