09.03.2010. / 23:44

Autor: Ana Smrečki

Kruha i igara: Josipovićeve 'gafove' Kosor nazvala početničkim greškama

Kosor poručuje kako je sigurna da će se i s novim predsjednikom dobro slagati, njegove 'propuste' naziva početničkim greškama, budući da se još uhodava. No, našalila s i na svoj račun, istaknuvši da je i ona tu relativno nova, čime se zapravo željela unaprijed ograditi od budućih eventualnih gafova

Premijerka Kosor i predsjednik Josipović obećali su korektnu suradnjuPremijerka Kosor i predsjednik Josipović obećali su korektnu suradnjuKao što je i obećao, predsjednik Ivo Josipović dolaskom na Pantovčak nije postao fikus, nego se pretvorio u kaktus. Svoje 'bodlje' prvo je 'isprobao' na vladajućem HDZ-u, pojedinim ministrima, ali i na premijerki Kosor. Pamtimo prvi sukob s istaknutim HDZ-ovcem Andrijom Hebrangom, a taj se dvojac 'zgrabio' odmah nakon inauguracije. Svoju šeficu Hebrang je nastavio braniti i prilikom pregovora predstavnika Vlade s prosvjednicima u Slavoniji. HDZ-ovci su nezadovoljni Josipovićevim uplitanjem u pregovore sa seljacima, s kojima se sastao na Pantovčaku. No, osim njih primio je i radnike splitske Željezare čiji su kolege 11 dana štrajkali glađu.

Kakav će broš premijerka nositi?

Bilo je tu i trzavica na relaciji ministar Čobanković-Josipović, a predsjednik je navodno za vrije razgovora sa poljoprivrednicima najavio premijerkin dolazak u Slavoniju. Kosor na razgovore nije išla, Čobanković je 'optužio' Josipovića da je takve informacije plasirao iz svog ureda. I dok neki prosvjeduju, drugi štrajkaju glađu, naši se političari prepucavaju. Kao da narodu nije dosta 'kruha i igara'. Ili nam je tako lakše prebroditi aktualnu krizu, u kojoj svi skupa tonemo sve dublje i dublje. Uz sve to, igru na našoj političkoj sceni, zapaprit će neki novi broš premijerke Kosor, pa ćemo prema tome modnom izričaju znati kako se danas osjeća i koje su joj namjere.

Svi se mi još uhodavamo

Veliku ulogu u svemu tome imaju i mediji. Novinari ne odustaju od pitanja kakav je odnos na relaciji Pantovčak-Banski dvori, budući da je uoči Josipovićevog mandata sve nekako izgledalo idilično, baš onako kako je izgledao odnos premijerke Kosor i bivšeg predsjednika Mesića. Ona danas poručuje kako je sigurna da će se i s novim predsjednikom dobro slagati, njegove 'propuste' naziva početničkim greškama, budući da se još uhodava. No, našalila s i na svoj račun, istaknuvši da je i ona tu relativno nova, čime se zapravo željela unaprijed ograditi od budućih eventualnih gafova.

Dobra suradnja u okviru Ustava

Na ocjene da je Josipović 'stao na stranu seljaka' premijerka je istaknula kako predsjednik možda nije imao sve informacije, istaknuvši da je pravo predsjednika Republike razgovarati s kim god hoće, na način na koji hoće. Ona će pak, poručuje nastojati informirati Josipovića o svim problemima, a potrudit će se i da njihova koordinacija bude dobra, u okviru ustavnih ovlasti.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 10.03.10. 02:19

Treba joj vjerovati, jer ima visegodisnje iskustvo. Oprostite mi, skoro zaboravih napisati, u pridrzavanju vrece i ljestvi.


registracija
8/8/09

tovar62, 10.03.10. 08:06

koliko vam treba jos uhodavanja,,,,jadan narod sta jeizabrao,,,,draci pa placi sada


registracija
30/6/05

astajcic, 10.03.10. 10:46

Pa to je neuspjeli spin i sa jedne i sa druge strane. Neuspjeli je zato jer nas sve više osjeća koliko bijedno živimo i kako ne vidimo svijetlo na kraju tunela. A ova ekipa - Josipović, Hebrang, Mesić, Kosor itd. su potpuno nesposobni napraviti bilo što korisno. Njih bi u vođenju države prepišao jedan prosječni srednjoškolski razred.


registracija
7/2/10

crvenoperka, 10.03.10. 10:55

HDZ- e VEĆ OSAM GODINA SE UHODAVA , ALI NIKUD NIKAM SAMO IMA DOBRO UHODANU KORUPCIJU I KRIMINAL JOŠ NAS VODI JEDNA RASPUŠTENICA ZVANA JADRANKA .ŠTO SE TIĆE PRETSJEDNIKA JOSIPOVIĆA ON IM SMETA JER JE ŠKOLOVAN ČOVJEK I ZNA SVOJ POSAO DA JE HEBRANG ON BI PASAO HDZ-u


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika