10.03.2010. / 23:15

Autor: Ana Smrečki

Žustre rasprave u Saboru odlaze u povijest: Gotovo sa svađama i raspravama

«To će ukinuti dosadašnju praksu, da se pod izlikom ispravka krivoga navoda razmjenjuju teški udarci. To će ublažiti i demokratizirati situaciju u sabornici, jer se prečesto događalo da zastupnici iskorištavaju taj institut za pokretanje nepotrebnih rasprava i prepucavanja», pojasnio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks

Umjesto ispravka netočnog navoda uvelo bi se repliciranjeUmjesto ispravka netočnog navoda uvelo bi se repliciranjeSaborski zastupnici su od idućeg tjedna ponovno u svojim klupama, a osim pauze za uskršnje blagdane, naši će političari raditi čak do kraja travnja. No, od idućeg tjedna možda više nećemo svjedočiti burnim i zanimljiv sjednicama Sabora, budući da vladajući zastupnici predlažu ukidanje instituta ispravka krivoga navoda, umjesto čega bi se predložilo repliciranje.

U sabornici potrebna demokratizacija

«To će ukinuti dosadašnju praksu, da se pod izlikom ispravka krivoga navoda razmjenjuju teški udarci. To će ublažiti i demokratizirati situaciju u sabornici, jer se prečesto događalo da zastupnici iskorištavaju taj institut za pokretanje nepotrebnih rasprava i prepucavanja», pojasnio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks koji očekuju da će se klubovi zastupnika o inicijativi Predsjedništva izjasniti u iduća dva tjedna.

Inače, pred zastupnicima je u idućih mjesec dana još puno posla, budući da se bližimo kraju pregovora s Europskom Unijom, pa se u tom kontekstu prilagođava naše zakonodavstvo, a očekuje se izmjena Ustava. No, zastupnici prvo moraju postići konsenzus, a koplja se još uvijek lome oko načina glasovanja dijaspore.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika