11.03.2010. / 23:37

Autor: Ana Smrečki

Josipović: Ne rušim Vladu s Pantovčaka, premijerki Kosor pružam ruku pomirenja

«Moja je zadaća surađivati s Vladom, a ne licitirati koliko je ona dobra ili loša. Slažem da će se uskoro trebati donijeti još neke nepopularne mjere i ja ih pozdravlja. Vlada ima svoju dinamiku, a ja želim vjerovati da će sve biti dobro i da će se obveze iz proračuna ispunjavati na vrijeme», poručio je predsjednik

Premijerka Kosor i predsjednik Josipović još traže 'zajednički jezik'Premijerka Kosor i predsjednik Josipović još traže 'zajednički jezik'Posljednje trzavice na relaciji Pantovčak-Banski dvori u posljednjih su nekoliko dana stavljene u drugi plan. Mjesec dana od kako je preuzeo ključeve Predsjedničkih dvora, Josipović se morao pozdraviti sa čak tri savjetnika, što mu za sada nimalo nije naštetilo, budući da je prema najnovijem istraživanju agencije Gfk, uživa punu potporu javnosti. No, mediji, koji u i percepciji javnosti imaju ključnu ulogu, već donose analize i bombastične naslove: 'Svaki tjedan savjetnik jedan, tko je sljedeći'?

Josipoviću sto dana šanse za dokazivanje

Najmanju potporu Josipović pak uživa u Dalmaciji i Gradu Zagrebu i okolici, no puls javnosti kaže da novom predsjedniku treba dati priliku, kao što se primjerice Vladi daje šansa da se pokaže u privih sto dana vladavine. Što se tiče odnosa s premijerkom Kosor, Josipović je za Media Servis rekao kako ne ruši Vladu s Pantovčaka, već da svakog dana pruža ruku suradnje. Ipak, ne želi se upuštati u analizu vladine gospodarske politike, kao ni ocjene je li ona sposobna izvući zemlju iz krize.

'Šum u komunikaciji' zbog nezadovoljnih seljaka

Još se jednom prosvjede seljaka i nesuglasice koje su izazvale buru reakcija i kod premijerke Kosor, ali i resornog ministra Čobankovića. Kaže da s predsjednicom Vlade još uvijek traži 'zajednički jezik', zbog čega se upravo i događa 'šum u komunikaciji' koji dovodi do preosjetljivih reakcija s jedne i s druge strane.

«Moja je zadaća surađivati s Vladom, a ne licitirati koliko je ona dobra ili loša. Slažem da će se uskoro trebati donijeti još neke nepopularne mjere i ja ih pozdravljam. Vlada ima svoju dinamiku, a ja želim vjerovati da će sve biti dobro i da će se obveze iz proračuna ispunjavati na vrijeme», poručio je predsjednik Josipović.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika