11.03.2010. / 23:39

Autor: Ana Smrečki

Friščić progovorio: Ako puknu odnosi HDZ-a i HSS-a prijevremeni izbori neizbježni

«Ulaskom u Vladu tražio sam da napravimo sporazum i da se svi uključujemo u rješavanje problema. Neki to ne žele prihvatiti i stalno traže pukotine, jer ako puknu ti odnosi, onda su prijevremeni izbori neminovnost», jasan je Friščić

Šef HSS-a Josip Friščić konačno je progovorio za hrvatsku javnostŠef HSS-a Josip Friščić konačno je progovorio za hrvatsku javnostSeljački prosvjedi su iza nas, kompromisno rješenje je dogovoreno, a na kraju 'balade' pojavio se i šef HSS-a Josip Friščić koji je nakon višetjednog izbivanja iz medija progovorio za HRT. Nakon premijerke Kosor, ministra Čobankovića i potpredsjednik Sabora i šef jedne od koalicijskih stranaka u Vladi najavljuje nove bolne rezove.

I Friščić najavio bolne rezove

«Ono što je u fazi pregovora s partnerima je pitanje božićnica, pitanje naknada za godišnje odmore i pitanje povećanja plaća, osim indeksiranja mirovina, u ovoj godini i jasno je da toga neće biti i da u proračunu prostora za to nema», poručuje Friščić koji napominje da treba osluškivati građane koje treba pitati što treba mijenjati.

Na sve češće spekulacije da se bliže prijevremeni parlamentarni izbori, Friščić 'odmahuje rukom', poručujući da njihovo raspisivanje ovisi o stabilnosti koalicije. U tom kontekstu, šef seljaka poručuje da je HSS odgovoran partner te da izbora neće doći ako će sve funkcionirati kao i do sada.

Neki stalno traže pukotine u koaliciji

«Ulaskom u Vladu tražio sam da napravimo sporazum i da se svi uključujemo u rješavanje problema. Neki to ne žele prihvatiti i stalno traže pukotine, jer ako puknu ti odnosi, onda su prijevremeni izbori neminovnost», jasan je Friščić. Poručuje da ni vladajuća koalicija, ni oporba nemaju čarobni štapić riješiti dugogodišnje nagomilane probleme preko noći.

Poručuje da se seljacima mora ispuniti obećano, napominjući da se ipak ove godine zbog aktualne gospodarske krize neće sve moći ostvariti te da je upravo iz tih razloga dio isplate poticaja prolongirano za iduću godinu.

Friščić nije bio na traktoru s seljacima jer je tražio rješenja

Upitan zašto nije bio na prosvjedima seljaka, Friščić je odgovorio kako je bio ondje gdje je trebalo tražiti rješenja. Poručuje da je teoretski mogao biti na nekom od prosvjeda nezadovoljnih poljoprivrednika, no da bi i tada seljaci morali doći Zagreb na pregovore.

«Ako se nešto ne potpiše u ministarstvu i ne osigura kroz proračun i ako to nisu zaključci Vlade, onda to mogu biti samo obećanja iza kojih ne stoji akcija. To su onda samo novi poziv seljacima da ponovno izađu na ceste i viču 'prevareni smo' ili 'obećano je, a nije ispunjeno', a to smo već doživjeli», poručuje Friščić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
12/3/10

jasnab135, 12.03.10. 08:44

Josip Friščić: najveće razočaranje u hrvatskoj politici. Čak i za političara, previše licemjerstva i poltronstva


registracija
8/7/09

hitro5, 12.03.10. 09:06

Friscic=0 bodova !


registracija
26/7/09

vudu, 12.03.10. 12:53

Smeće od karaktera, foteljaš koji je u stanju prodati vlastitu obitelj a kamoli ne stranku. Inače HSS je stranka koja u stvari više i ne postoji. Z. Tomčić joj je načeo temelje a ovaj imbecil Friščić je dokrajčio. Žao mi je samo onih časnih i poštenih članova stranke.


registracija
16/2/10

kazikako, 12.03.10. 14:16

...ma jedna obična pijandura, zašto odmah ne raskine koalicijski sporazum jer je najvažniji temelj sporazuma bio da se mora za seljake imati 6 000 000 000 (šest milijardi kuna) eeeej...šest milijardi, kako ga nije sramota, lažljivac jedan


registracija
16/2/10

kazikako, 12.03.10. 14:17

ma gdje je on bio!? pored pijače a ne tamo gdje se tražilo rješenje


registracija
12/2/10

Dančo, 12.03.10. 18:49

HSS je obični priljepak Vlasti. Svojim populizmom "svaka kravica i mala zemljica - poticaji" kupovali su glasove seljačeka i tako uništili realnu poljoprivredu u zadnjih 5 godina. Kad je zagustilo, skrili su se u rupu.


registracija
29/11/09

Ivis, 12.03.10. 23:28

Joza je stvarno cudak. Umislio si je da je on stvarni vodja seljaka.


registracija
26/11/09

CH2710, 14.03.10. 11:55

Teški pijandura i muljator - kao i svi govnari iz HDZ-a, koji sustavno razaraju RH.


registracija
16/2/10

kazikako, 14.03.10. 15:43

zakopajte budalu, barem će poslužiti kao dobro gnjojivo


registracija
16/2/10

kazikako, 14.03.10. 15:45

...ovi "seljaci" stvarno su nitko i ništa, pa još od Mačeka su sve nešto svilenkasti, nit pišiti nit kakiti. Niti su za partizane, niti za ustaše, sve nešto za kralja i princa Pavla. SVE NEŠTO ZA KURAAAC!!!


registracija
29/11/09

Ivis, 14.03.10. 19:41

Joza nam veli: Problemi su gomilani godinama..... Lupez jedan, mogao je navesti stranke i pojedince!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika