12.03.2010. / 22:45

Autor: Ana Smrečki, Hina

Čačić: Uvođenje 'harača' ni prva ni zadnja glupa i štetna mjera Vlade

«Nakon ove male geste, za očekivati je poskupljenje struje pa će manjak sredstava ukidanjem niže stope kriznog poreza biti anuliran odmah», procjenjuje Čačić koji se pak nada daće premijerka Kosor uskoro ukinuti i višu stopu poreza koji se odnosi na plaće, honorare i mirovine od 6 tisuća kuna

Šef HNS-a Radimir Čačić ocijenio uvođenje 'harača' štetnim i glupim potezomŠef HNS-a Radimir Čačić ocijenio uvođenje 'harača' štetnim i glupim potezomIako je šef HNS-a Radimir Čačić nakon vijesti iz Banskih dvora da se ukida niža stopa kriznog poreza na sva primanja do 6 tisuća kuna u potpunosti podržao taj potez vladajućih, nakon prospavane noći nešto drukčija retorika. Govoreći na izbornoj skupštini Regionalnog saveza HNS-a Slavonije i Baranje u Đakovu Čačić se obrušio na Vladu Jadranke Kosor, poručivši da je uvođenje tog nameta donijelo više štete nego koristi.

Očekuje se poskupljenje struje

Čačić, kao i njegov kolega, SDP-ov predsjednik Zoran Milanović, smatra da se 'harač' trebao ukinuti u potpunosti, ocjenjujući da njegovo uvođenje nije ni prva ni zadnja glupa i štetna mjera ove Vlade koja se, kako kaže ponaša neodgovorno.

«Nakon ove male geste, za očekivati je poskupljenje struje pa će manjak sredstava ukidanjem niže stope kriznog poreza biti anuliran odmah», procjenjuje Čačić koji se pak nada daće premijerka Kosor uskoro ukinuti i višu stopu poreza koji se odnosi na plaće, honorare i mirovine od 6 tisuća kuna.

Nakon sive zone, građani se vraćaju u bijelu zonu

«Krizni porez donio je proračunu tek nekoliko desetaka milijuna kuna, a istovremeno je uzrokovao pad potrošnje građana i jedan dodatni defetizam gospodarstva. Vladi je trebalo dosta vremena da to shvati te da ukine 'harač', a sva sreća da je to konačno netko i shvatio», poručuje Čačić.

Smatra da su ovim vladinim mjerama, mnogi građani s plaćama koje graniče s nižom stopom ovog nameta gurnuti su u sivu zonu te da će sada, njegovim ukidanjem biti vraćeni u bijelu, legalnu zonu čime će si, pojašnjava država vratiti još 100 do 150 milijuna kuna. Čačić smatra i da ukidanjem niže stope poreza proračun gubi oko 500 milijuna kuna, koje kako zaključuje, država namjerava namiriti pokretanjem potrošnje građana, od kojih u blagajnu namjerava inkasirati do 250 milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
23/1/07

boltek, 13.03.10. 07:51

E moj Ratko. Ne samo potrošnjom, već i poskupljenjima.
Nema povećanja proizvodnje, nema zapošljavanja.Nema novih kojima bi trebalo uzeti.Ali zato ima povlaštenih koje treba paziti i maziti.


registracija
9/9/09

thor, 13.03.10. 12:27

još taj UBOJICA nije u reštu? pa zar još postoji netko tko sluša ili vjeruje što ova pijana kreatura govori? ODURNO!


registracija
8/8/09

tovar62, 13.03.10. 23:38

mafijasu ti bi se trebao pokriti usima i javiti se sam u Madarsku i odsluziti kaznu,za dvoje ljudi min 40 godina


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika