16.03.2010. / 22:32

Autor: Ana Smrečki

Banski dvori demantiraju: Nije istina da priječimo objavu podataka nezaposlenih

«Najodlučnije odbacujemo insinuacije i spekulacije, koje su se večeras pojavile u nekim medijima, o tome da Vlada prijeći objavu podataka o kretanju nezaposlenosti u Hrvatskoj», navodi se u priopćenju iz Banskih dvora

Hrvatski zavod za zapošljavanje još nije objavio podatke o nezaposlenosti za veljaču ove godineHrvatski zavod za zapošljavanje još nije objavio podatke o nezaposlenosti za veljaču ove godineNakon što su pojedini mediji objavili da Vlada priječi objavu podataka o nezaposlenosti, koje se za prethodni mjesec očekuju od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stigla je se ekspresna reakcija.

«Najodlučnije odbacujemo insinuacije i spekulacije, koje su se večeras pojavile u nekim medijima, o tome da Vlada prijeći objavu podataka o kretanju nezaposlenosti u Hrvatskoj», navodi se u priopćenju koji je iz Banskih dvora stigao netom po završetku središnjih informativnih emisija naših televizija.

Embargo na podatke o broju nezaposlenih

Naime, neki mediji objavili su da postoji embargo na podatke o rekordnom broju nezaposlenih u Hrvatskoj, budući da ih Hrvatski zavod za zapošljavanje objavljuje do desetog u mjesecu. U medije je pak procurila informacija od gotovo 320 tisuća nezaposlenih u veljači. Najgora situacija je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je prema informacijama koje kolaju medijima, čak svaki trinaesti radnik na 'ulici'.

Ukupno oko 400 tisuća ljudi bez plaće

Ovako crne brojke nisu zabilježene pak od 2002. godine, kada je na burzi bilo i rekordnih 420 ljudi. I kad mislimo da ne može gore, čini se da se pesimistične prognoze od 500 tisuća nezaposlenih u našoj zemlji polako, ali sigurno ostvaruju. Ako se neslužbenim brojkama od gotovo čak 320 tisuća nezaposlenih u veljači ove godine pridodaju oni koji ne primaju plaću, dolazimo do zastrašujućih podataka, od gotovo 400 tisuća onih koji ili ne rade ili odlaze na posao, a za to ne primaju nikakvu naknadu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika