19.09.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

LOS ANGELES

ALEJANDRO SANZ DOMINIRAO DODJELOM LATINO "GRAMMYJA"

...

ALEJANDRO SANZ DOMINIRAO DODJELOM LATINO “GRAMMYJA”
Španjolski pjevač Alejandro Sanz, koji je već i prošle godine dominirao na dodjeli nagrada latino “Grammyja”, odvojio je najviše nagrada i ove godine. On je dobio četiri nagrade, među ostalim nagrade u najvažnijim kategorijama za najbolji album, najbolju pjesmu i najbolju snimku godine. Nagrađen je njegov album “MTV Unplugged” i pjesma “Y Solo Se Me Ocurre Amarte”. Sanz je i prošle godine osvojio četiri latino “Grammyja”.
Nagrade “Grammy” za latino izvođače dodjeljuju se tek nekoliko godina, a svake godine nagrada je što više, jer je popularnost raznih vrsta latino glazbe sve veća. Osim Španjolca Sanza ove godine dobro su prošli i Kolumbijac Carlos Vives i Meksikanac Ramon Ayala, koji su dobili po dva “Grammyja”. Nagradu je dobila i veteranka pjevačica salse Celia Cruz za najbolji album salse “La Negra Tiene Tumbao”, a jednu je nagradu “Grammy” dobila i vjerojatno trenutno najpopularnija latino pjevačica na svijetu Kolumbijka Shakira za “Suerte”, španjolsku verziju njenog velikog američkog hita “Wherever, Whenever”.
Ovogodišnju dodjelu nagrade kvarilo je samo to što je relativno malen broj nagrađenih bio u Los Angelesu da prime nagrade. Dio njih nije mogao doći iz političkih razloga. Kubanske vlasti službeno su prosvjedovale kod američkih vlasti zato jer su američke vlasti odbile izdati vize dvadesetdvojici kubanskih glazbenika, koji su nominirani za ovogodišnje nagrade “Grammy” za latino glazbu. Jaka delegacija kubanskih glazbenika namjeravala je prisustvovati svečanosti, na koju su kao nominirani umjetnici pozvani. No, američki konzularni službenici u Havani bili su vrlo restriktivni u dodjeli viza, pa je velikom broju kubanskih umjetnika zahtjev odbijen. Među odbijenima bio je i jazz pijanist Cheche Valdez, koji je dobio “Grammy”, ali – budući da nije imao vizu – nije mogao doći u Los Angeles.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika