23.03.2010. / 22:38

Autor: Ana Smrečki

Poslodavac nestale Martine Horvat: Otišla u Srbiju obračunat se s ubojicom svog oca

Osim njezinog dečka, posljednja je s Martinom komunicirala njezina prijateljica Danijela. Pile su kavu, fenirale se i pričale o uobičajenim problemima, a Martina joj nije rekla da negdje putuje. Nakon toga joj se nije javljala na mobitel, pa je u nedjelju došla u stan, koji joj je otključao Saša. Odmah je primijetila da nema tepiha. Saša joj je tada rekao da je tepih izgrizao zec zbog čega ga je bacio

Duško SrijemacDuško SrijemacNi desetog dana od kako je nestala 28-godišnja Martina Horvat policija nema nikakvih vijesti. Nakon što je pretraženo imanje njezinog dečka 39-godišnjeg Saše Leskovčanina. Jutarnji list piše da su se danas oko zapuštenog ranča kod Stupnika mogla vidjeti policijska vozila i psi tragači, a novinarska ekipa uočila je krvavi nož te dvije lopate odložene u baraku. Saša je nakon razgovora s policijom smješten na Odjel intenzivne skrbi Psihijatrijske bolnice Vrapče budući da je prijetio samoubojstvom, a liječi se i od ovisnosti drogama.

Pronašla ubojicu svog oca u Srbiji

Iako nema dobrih vijesti, za obitelj je tračak nade i optimizma poslao Martinin bivši šef Duško Srijemac, vlasnik neprofitne udruge Klub kulture Svijet glazbe. Posljednji put vidio ju je 5. ožujka kada su pili kavi u kavani Lisinski. Kao producentica je radila na jednom projektu, dobivala je postotak od prodanih karata, a plaćao joj je i troškove mobitela. Upravo je to bila jedna od tema njihovog posljednjeg susreta.

Martina je u veljači potrošila 6 000 kuna na telefoniranje, a iz ispisa brojeva vidi se da je često zvala u inozemstvo. Svom je poslodavcu tada pojasnila da je našla ubojicu svojeg pokojnog oca, da ga je kontaktirala te da se ide s njim obračunati u Srbiju gdje živi. Otac joj je poginuo u Domovinskom ratu kada je imala devet godina, a toliko mu je bila privržena da si je dala istetovirati njegovo ime na vratu i to na glagoljici. Novi moment u cijelom slučaju je i Martinino izbivanje u inozemstvu.

Bila u Švicarskoj kod sina Igora Štimca

Iako prijatelji i obitelj tvrde da je cijelu veljaču provela u Francuskoj kod Luke Štimca, sina bivšeg nogometaša i trenera Igora Štimca, najnovije informacije govore d je bila u Švicarskoj. Naime, Luka tamo studira, a njegov otac ne može potvrditi je li netko tako dugo bio kod njega u posjeti ili ne.

Inače, za Martinom osim policije, od danas tragaju i pripadnici Gorske službe spašavanja te postrojbe HV-a. Večernji list pak piše da se pretražuju i kuće Sašinih prijatelja u blizini Zagreba. Njezin brat Boris Horvat koji danonoćno traga za svojom sestrom. Upravo je on, na Sašin poziv o Martininom nestanku, došao iz Vukovara gdje živi, prijaviti cijeli slučaj policiji. Kada je došao u Zagreb, zatekao sam Sašu u kvartovskom kafiću. Bio je iznenađen i rekao mi je da se ide maknuti i od tada se više nije pojavljivao.

Prijateljica primjetila da fali tepih u stanu

Osim njezinog dečka, posljednja je s Martinom komunicirala njezina prijateljica Danijela. Pile su kavu, fenirale se i pričale o uobičajenim problemima, a Martina joj nije rekla da negdje putuje. Nakon toga joj se nije javljala na mobitel, pa je u nedjelju došla u stan, koji joj je otključao Saša. Odmah je primijetila da nema tepiha. Saša joj je tada rekao da je tepih izgrizao zec zbog čega ga je bacio. Njoj je to objašnjenje bilo čudno, budući da je zec obično grizao kabele.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 24.03.10. 08:55

pa di je svud išla?
jao jao jao jao....


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 24.03.10. 13:32

Mene zanima da li je osoba koja je pisala ovaj članak uopće pismena?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika