24.03.2010. / 23:22

Autor: Ana Smrečki

Josipović protiv Milinovića: Zakon o umjetnoj oplodnji je štetan i loš, mijenjaj ga

Predsjednik Josipović cijeloj priči dao je i osobnu dimenziju, istaknuvši kako nitko nema pravo danas nekome uskratiti roditeljstvo, ocijenivši iz osobnog iskustva da je to najljepši događaj te da se zbog ograničenih poimanja prava žena i muškaraca zakonom ne može uskratit mogućnost da se postane roditelj

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko MilinovićPotpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko MilinovićPredsjednik Ivo Josipović ozbiljno je krenuo u realizaciji svojih predizbornih obećanja. Jedno od njih je i izmjena Zakona o potpomognutoj medicinskoj oplodnji. Naime, kako piše Jutarnji list, Josipović je ministru zdravstva i potpredsjedniku Vlade Darku Milinoviću poručio da je postojeći zakon neprihvatljiv i štetan te mu je poručio ga mijenja.


O ovoj se temi pričalo na nedavnom sastanku

Naime, predsjednik i ministar sastali su se prošli tjedan na Pantovčaku, a glavna tema susreta bila je reforma zdravstva. Međutim, kako je potvrdio sam Milinović, iza zatvorenih vrata razgovaralo se i o Zakonu o medicinskoj oplodnji. Neslužbeno se doznaje kako je Josipović tom prilikom potpredsjedniku Vlade rekao da se zamrzavanje zametaka treba dozvoliti i ako se tim putem u Hrvatskoj rodi tek jedno dijete.

Josipović se posljednji puta u javnosti na ovu temu osvrnuo povodom Dana žena, kada je u svoj Ured primio predstavnice ženskih udruga. Upozorivši tom prilikom na nedostatke Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji predsjednik je priznao da je od kada je stupio na ovu dužnost primio na stotine pisama žena i Udruga koje ukazuju na izmjene postojećeg zakona.

Josipović već upozoravao na rupe u zakonu

«Ja sam kao zastupnik SDP-a bio za drukčiju varijantu zakona koji nije bio prihvaćen u Saboru, no mislim da je pitanje vremena da se javnim zagovaranjem, pritiskom i ukazivanjem što je to važno, omoguće danas sve medicinski dostupne metode umjetne oplodnje», poručio je Josipović povodom Dana žena na Pantovčaku.

Cijeloj priči dao je i osobnu dimenziju, istaknuvši kako nitko nema pravo danas nekome uskratiti roditeljstvo, ocijenivši iz osobnog iskustva da je to najljepši događaj te da se zbog ograničenih poimanja prava žena i muškaraca zakonom ne može uskratit mogućnost da se postane roditelj.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 25.03.10. 07:45

pocel je djelovat ovi na daljinski,,,,


registracija
30/9/09

davor12345, 25.03.10. 08:11

JA opet mislin da je Kerum najveći frajer U rVACKOJ!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika