25.03.2010. / 16:54

Autor: Martina Čizmić

Ruski milijarder kupio britanski Independent za jednu funtu

Idependent je tijekom proteklih godinu dana imao velikih financijski problema zbog oštre konkurencije, a napustili su ih i veliki oglašivači

Aleksander LebedevAleksander LebedevRuski milijarder Aleksander Lebedev, vlasnik londonskog Evening Standarda kupio je ugledni britanski časopis The Independent i The Independent on Sunday za samo jednu funtu.

Zanimljivo je da je dogovoreno i kako će irska tvrtka Independent News & Media, dosadašnji vlasnik Independenta, tijekom sljedećih deset mjeseci isplatiti Lebedevu 9,25 milijuna funti. Tim novcem pokriti će se sve buduće troškove i obveze proizašle iz kupovine. Kupovina bi trebala biti finalizirana u svibnju nakon što ju odobre britanske regulatorne agencije i obave se razgovori sa zaposlenicima.

Idependent je tijekom proteklih godinu dana imao velikih financijski problema zbog oštre konkurencije, a napustili su ih i veliki oglašivači.

Procjenjuje se da će Lebedev pretvoriti Independent u besplatnu novinu kako bi joj povratio dio čitateljstva i ponovno pridobio tržišni udio, kao što je to učinio i sa Evening Standardom.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika