26.03.2010. / 20:58

Autor: Ana Smrečki

Slučaj sms: Sutkinji Kršul pozlilo; Već dva mjeseca pod policijskom zaštitom

Kršul već približno dva mjeseca ima i danonoćnu policijsku pratnju, budući da je policija procijenila da joj je kao predsjednici sudskog vijeća ugrožena sigurnost. No, ona nije jedina. Pod policijskom pratnjom je sudac Ivan Turudić, koji je osim po presudi Hrvoju Petraču, ostao zapažen i po osuđujućoj presudi Mladenu Šlogaru

Sutkinji Ivani Kršul u petak je pozlilo, zbog čega nije došla na posaoSutkinji Ivani Kršul u petak je pozlilo, zbog čega nije došla na posaoNakon brojnih medijskih napisa na temu curenja privatnih sms poruka likvidiranog Ive Pukanića te ocjena da je Ivana Kršul, sutkinja u postupku dopustila da ti transkripti izađu u javnost, uslijedile su i neke reakcije. Osim što je u njezinu obranu stao ogranak Udruge hrvatskih sudaca Županijskoga suda u Zagrebu, sutkinji Kršul u petak je toliko pozlilo, zbog čega nije došla na posao.


Pod policijskom pratnjom Kršul i Turudić

Kako piše Večernji list Kršul već približno dva mjeseca ima i danonoćnu policijsku pratnju, budući da je policija procijenila da joj je kao predsjednici sudskog vijeća ugrožena sigurnost. No, ona nije jedina. Pod policijskom pratnjom je sudac Ivan Turudić, koji je osim po presudi Hrvoju Petraču, ostao zapažen i po osuđujućoj presudi Mladenu Šlogaru. Iako ima zaštitu tek desetak dana, još nije poznato je li dobivao prijetnje, budući da presuda za ubojstvo Ivane Hodak još nije postala pravomoćna.

Upravo je Turudić za Večernji list progovorio slučaju sms. Smatra kako upravo ovaj posljednji slučaj pokazuje u kakvim uvjetima rade sudci, kakvom su linču i pritiscima izvrgnuti. Pojašnjava i da sutkinja Kršul nije donijela odluku da se Pukanićeve poruke uvrste u dokazni materijal, poručujući da je odluka na sudskom vijeću. Ipak, odgovara na mnogobrojne optužbe poručujući da nitko sa Suda nije medijima dao transkripte spornih poruka.

DORH može reagirati u slučaju podizanja prijave

Turudić očekuje reakciju Državnog odvjetništva, poručujući da je to minimum minimuma koji se nakon svega može učiniti. Traži da se razmotri ima li u izrečenim optužbama elemenata kaznenog dijela. Iz DORH-a pak poručuju da su im 'ruke vezane' te da mogu reagirati tek u slučaju podnošenja kaznene prijave tijela državne vlasti ili pak neke pravne osobe.

Vezane vijesti

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

Suđenje Ivi Sanaderu za slučaj Ina-MOL dobilo je nesvakidašnji zaokret kada su mađarski članovi Nadzornog odbora Ine dopisom pokušali utjecati na… Više

Komentari

registracija
16/8/09

dablin, 27.03.10. 02:35

Ovo moze samo u banana drzavi kao sto je HRVATSKA


registracija
2/12/09

gromco, 27.03.10. 08:01

ako nije za kazneno pravo neq se kršul posveti ostavinama i ovrhama. bitch.


registracija
31/1/10

STTony, 27.03.10. 09:43

Jaaadni suci, pa to je neviđeno da njih netko proziva za nerad, loše vođenje postupaka, sporost, korupciju itd. kad se zna da su oni najzdravije tkivo društva i da uvijek najbolje rade oni koji realno nemaju nikakve odgovornosti za svoj rad poput njih.

To je doista nečuveno, hitno to zaustavite!


registracija
29/5/09

MetaGuru, 27.03.10. 11:05

Dobro zboriš gromco, ako nema želudac za ovo, neka ide na prekršajni sud


registracija
16/11/09

simo, 27.03.10. 18:02

Podrška i svako dobro našim sucima.To su časni s ljudi koji se hvataju u koštac sa opasnim kriminalnim skupinama koje sežu do samog političkog vrha države.Svakako da su im životi ugroženi,nedavno nađeno tijelo na Jarunu dokazuje postojanje vrlo opasnih skupina i opravdanost policiske zaštite.Svatko tko želi sigurnost na našim ulicama trebao bi podržati nesmetan rad Hrvatskog pravosuđa.Nemojte zaboraviti da je sudac Turudić taj koji je imao hrabrosti osuditi Petrača koji je svojevremeno figurirao kao veliki prijatelj bivšeg predsjednika kao i jako dobar prijatelj pokojnog Pukanića.Podsjetimo Taj veliki prijatelj bio je u stanju oteti dijete i za njega tražiti otkupninu,ima li od toga što gnjusnije?I danas vi iza svojih malih monitora i prljavih tastatura ocjenjujete tko je a tko nije sposoban za suca,ma nemoj te? Debelo izmanipulirani mediskom hajkom na pravosuđe,jer niste u stanju samostalno razabirati stvari i događaje oko sebe.I


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika