29.03.2010. / 22:28

Autor: Ana Smrečki

Uskrsna poruka poslodavcima: Motivirati i nagraditi radnika u skladu s mogućnostima

U Sindikatu trgovine su izračunali da će uskrsnice ove godine biti od pet do osam puta manje nego lani. Iz HUP-a pak sugeriraju poslodavcima da u skladu s mogućnostima motiviraju i nagrade radnike za svoj rad. Time bi se, zaključuju stimulirala ionako smanjena potrošnja, koja tone sve dublje i dublje

Tek bi 600 tisuća zaposlenih ove godine moglo dobiti uskrsnice, što je manje od polovice ukupnog broja radnika u našoj zemljiTek bi 600 tisuća zaposlenih ove godine moglo dobiti uskrsnice, što je manje od polovice ukupnog broja radnika u našoj zemljiBliži nam je još jedan blagdan, što za mnoge znači dodatni trošak u obiteljskom budžetu. Upravo bi u vrijeme aktualne gospodarske krize dobro došla bilo kakva financijska pomoć. Večernji list piše da bi tek 600 tisuća zaposlenih dobiti uskrsnice, što je manje od polovice ukupnog broja radnika u našoj zemlji.

Iako bi se tek manji dio dijelio u novcu, dobro će doći i onaj drugi dio u obliku bonova koji će se moći potrošiti u nekom od trgovačkih lanaca. Oni će ovoj tjedan od uskrsnica inkasirati najmanje četvrt milijuna kuna. Poslodavci uglavnom isplaćuju oko 400 kuna u bonovima, budući da je ta cifra uglavnom regulirana kolektivnim ugovorima.

Uskrnice do 1250 kuna ili 400 kuna u bonovima

Dobrostojeće firme za Uskrs daju i oko 1000 kuna, a primjerice u Hrvatskim cestama je kolektivnim ugovorom zajamčeno 1250 kuna. Ipak, zbog aktualne situacije još nije poznato hoće li radnici dobiti ono što im je obećano, pa su krenuli prikupljati punomoći kako bi ostvarili svoja prava.

Ima i onih firmi koje svojim zaposlenicima daju poklon pakete u vrijednosti od 400 kuna. Neki pak imaju ugovorenih 200 kuna, no novca za isplatu zbog gospodarske krize u blagajni jednostavno nema. Došli smo i do umirovljenika, koji će ovisno o lokalnoj zajednici, upravo od Grada dobiti od 100 do 500 kuna.

Stimulirati ionako smanjenu potrošnju

Ipak, u Sindikatu trgovine su izračunali da će uskrsnice ove godine biti od pet do osam puta manje nego lani. Iz HUP-a pak sugeriraju poslodavcima da u skladu s mogućnostima motiviraju i nagrade radnike za svoj rad. Time bi se, zaključuju stimulirala ionako smanjena potrošnja, koja tone sve dublje i dublje.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika