30.03.2010. / 15:30

Autor: Renato Baretić

Priručni pingvinluk: Polančec će ostati u HDZ-u ukoliko ne izblebeće baš sve

Nije ni HDZ baš toliko blesav: kad bi krenuli izbacivati svakog člana na kojeg se sumnja da je za račun osobne koristi počinio kolektivnu štetu, za mjesec dana više ne bi imali nikoga tko bi izbacivao!

U trenutku dok ovo započinjem pisati, još se ne zna hoće li Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj (utorak) sjednici izbaciti Damira Polančeca iz stranke. Zna se samo da će se o toj opciji "razgovarati". A zašto?

Zašto bi se uopće raspravljalo o isključivanju nekoga tko je tek nekoliko sati ranije priveden istražiteljima, dakle - još je nevin? I ostat će nevin sve dok mu se na sudu, ako do suđenja uopće i dođe, ne dokaže suprotno. Nije fer tako postupati prema kolegi koji stranci nikad, barem koliko je u javnosti poznato, nije nimalo naudio, dapače. Premijerka Kosor, koja je tu točku dnevnog reda jutros i najavila, trudila se svim silama istom prigodom uvjeriti svekoliko slušateljstvo u neovisnost hrvatskog pravosuđa i u apsolutno nepostojanje nedodirljivih sumnjivaca.

Uvjerljivost koja škripi

Photomontage: CheesPhotomontage: CheesSvi bismo joj, naravno, rado povjerovali, ali kad u istoj minuti čujete i takve riječi i one o promptnom "razgovaranju" glede eventualnog Polančecovog izbacivanja iz HDZ-a, istog dana kad je i priveden - e, onda uvjerljivost malo zaškripi. Štoviše, poučeni dosadašnjim iskustvima, priču o brzinskom uklanjanju mangupa iz stranačkih redova skloniji smo iščitati kao diplomatski pritisak na pravosuđe: "Mi smo ga se riješili, možete početi".

Kad pingvini žele provjeriti ima li u moru morskih lavova, stanu uz rub sante i gurnu najmanje opreznoga među sobom u vodu: ako ispliva, nema opasnosti; ako se pak more zacrveni od krvi, jebaji ga, treba se još malo strpiti... Da sam Polančec, silno bih se uvrijedio na takav pingvinluk svojeg dojučerašnjeg jata i svašta bi mi palo na pamet. Baš svašta. Sve i svašta, da budem precizan.

Nije HDZ toliko blesav

Zato valja vjerovati kako stranka ipak neće izbaciti svog viđenog člana, očekujući da on shvati poruku i ne izblebeće baš sve. Ispadne li sve kako treba, pomoći će mu da ispliva nazad na santu.

Uostalom, pa nije ni HDZ baš toliko blesav: kad bi krenuli izbacivati svakog člana na kojeg se sumnja da je za račun osobne koristi počinio kolektivnu štetu, za mjesec dana više ne bi imali nikoga tko bi izbacivao!

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 30.03.10. 16:31

Izbacite svih i pocnimo sve ispocetka!!


registracija
9/8/09

vinko12, 30.03.10. 18:24

Hapsenje polanceca je predigra za konacno ispitivanje i osudjivane glavnog mafijasa svih korupcija u RH u zadnjih deset godina, druga STJEPANA MESICA. E pa da vidimo da li pravna drzava radi ili su udbaski komunjari nedodirljivi.


registracija
10/11/09

ruvil, 31.03.10. 12:57

Svi su oni nedodirljivi! Vidjet cemo koliko ce Polancec dobiti kada mu se sve dokaze.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 31.03.10. 16:32

Stjepan Mesić je dobrano poćistio smrad u Hrvatskoj ali treba još dugo mesti dok se ne riješimo gamadi koja se nakotila od 90-ih ! Josipović ide dalje ! Do Sanadera za par dana ! Ako već nije zbrisao na Kanare ili kod kapetana Dragana u Australiju ! Banda lopovska !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika