30.03.2010. / 18:12

Autor: Martina Čizmić

Kraj Jadranske pivovare: Pivovarna Laško dobila zabranu raspolaganja dionicama

U svjetlu današnje odluke suda, prodaja Jadranske pivovare ne dolazi u obzir osim ako sud ne donese drugačiju odluku. Tako je sve izglednije da će Jadranska pivovara biti zatvorena, a radnici otpušteni

Radnici sa strahom iščekuju posljednji radni danRadnici sa strahom iščekuju posljednji radni danTrgovački sud u Splitu donio je odluku prema kojoj je Pivovarni Laško privremeno izrečena mjera zabrane raspolaganja imovinom i dionicama Jadranske pivovare.

Sud je tako presudio u korist malih dioničara koji su tužbu podigli kako bi spriječili Pivovarnu Laško, koja je većinski vlasnik Jadranske pivovare, da im oduzme prava i na taj način im uskrati isplatu za dionice po tržišnoj vrijednosti.

Mali dioničari ističu kako su zadovoljni odlukom, no dodaju kako je uprava Pivovarne sklapala štetne ugovore i smanjivala vrijednost dionica nezakonitom dokapitalizacijom.

Podsjetimo, Pivovarna Laško već je oglasila prodaju Jadranske pivovare zbog njenog izuzetno lošeg financijskog stanja, a rok ističe sutra. Ukoliko ne budu pronašli kupca ili nekoga zainteresiranog za zakup pivovare u Splitu, zatvorit će ju zbog racionalizacije poslovanja.

No, u svjetlu današnje odluke suda, prodaja Jadranske pivovare ne dolazi u obzir osim ako sud ne donese drugačiju odluku. Tako je sve izglednije da će Jadranska pivovara biti zatvorena, a radnici otpušteni.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika