30.03.2010. / 21:45

Autor: Ana Smrečki, Hina

Jutro je uvijek pametnije od noći: Sutra odluka o pritvoru Damira Polančeca

Nakon što je iznio svoju obranu pred istražiteljima USKOK-a, njegov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je da se Polančec nije branio sa šutnjom, nego da je iznio aktivnu obranu

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec prvi je visokorangirani političar uhićen zbog neke afere u našoj zemljiBivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec prvi je visokorangirani političar uhićen zbog neke afere u našoj zemljiBivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec provest će noć u posebnoj policijskoj jedinici za zadržavanje, nakon čega bi trebao doznati, zajedno s ostatkom hrvatske javnosti ostaje li u pritvoru ili će se braniti sa slobode. Nakon što je iznio svoju obranu pred istražiteljima USKOK-a, njegov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je da se Polančec nije branio sa šutnjom, nego da je iznio aktivnu obranu.

Nakon ispitivanja Polančec odveden u pritovor

Ipak, nije poznato kako se Polančec očitovao o krivnji koja mu se stavlja na teret. Nakon jednosatnog ispitivanja u zgradi USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu, Polančec je policijskim kombijem odveden u posebnu policijsku jedinicu za zadržavanje, gdje će prenoćiti. Na potezu je USKOK koji mora odlučiti hoće li pokrenuti istragu protiv bivšeg potpredsjednika i ministra u Sanderovoj Vladi i zatražiti jednomjesečni istražni zatvor, o čemu pak odlučuje istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Marković na ispitivanju proveo više od 20 sati

Polančeca se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti kojima je nanesena velika materijalna šteta tvrtki Podravki u kojoj je 1992. i počeo svoju poslovnu karijeru. Osim njega za zlouporabe su osumnjičeni bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak i bivši član Nadzornog odbora Josip Pavlović. Pod povećalom policije je i poznati zagrebački odvjetnik Zoran Marković koji je također uhićen te je više od 20 sati proveo na ispitivanju u USKOK-u.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
8/11/06

Willie, 30.03.10. 22:50

... baš će biti zanimljivo vidjeti nastavak, tj. dali veze još funkcioniraju ;)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika