30.03.2010. / 22:14

Autor: Ana Smrečki, Hina

Polančec uoči uhićenja: Moj progon je urota čiji je cilj zapravo Ivo Sanader

Polančec je često isticao kako je potpuno nevin te da je njegovo proganjanje rezultat urote čiji pravi cilj nije bio on, nego i bivši premijer Ivo Sanader. U društvu je znao ponavljati kako je bivši predsjednik Vlade prava meta, a da je on kolateralna žrtva

Bivši premijer Sanader i nekadašnji potpredsjednik Vlade Damir PolančecBivši premijer Sanader i nekadašnji potpredsjednik Vlade Damir PolančecNakon što se u javnosti dugo nagađalo o umiješanosti Damira Polančeca u aferu 'Spice', bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva prvi je visokorangirani političar u povijesti, uhićen u Hrvatskoj. Jutarnji list piše da je Polančec posljednjih dana u prijateljskim krugovima često znao reći kako će se ubrzo pokazati da se nije bavio nikakvim nezakonitim poslovima.

Tako je primjerice isticao kako je potpuno nevin te da je njegovo proganjanje rezultat urote čiji pravi cilj nije bio on, nego i bivši premijer Ivo Sanader. Često je u društvu znao ponavljati kako je bivši predsjednik Vlade prava meta, a da je on kolateralna žrtva. Upravo u tom smjeru ide i današnja Polančecova kratka reakcija za Novu TV u kojoj kaže da nije vrijeme za izjave te da će biti vrijeme za izjave.

U timu Ive Sanadera postojala paralelna linija zapovijedanja

A osim Polančeca, šuti i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Iako nije želio direktno komentirati uhićenje Damira Polančeca, poručio je kako najnovije afere, ali i navodno neznanje sadašnjih članova pokazuju da je u timu Ive Sanadera postojala paralelna linija zapovijedanja, koja će se, kako očekuje, ubrzo razotkriti u proceduri.

«Sanader je s jedne strane poštivao institucije, a s druge je strane imao pouzdanike preko kojih je radio ono za što sada u Vladi tvrde da nisu znali, a ove se afere, poput INA-e ili Podravke, uvijek vežu uz taj paralelni sustav», poručio je Mesić ne želeći pak ulaziti u nagađanja hoće li istraga oko Polančeca dovesti do pokretanja pitanja Sanaderove odgovornosti.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/11/06

Willie, 30.03.10. 22:43

... daj bože da je tako! Malom ribom uloviš veliku ;)))
Baš da je tako nevin ...hmmm ? ... kao i Jaca ???? .. i kompletan HDZ ???
Tko u sve to može povjerovati??????
Samo budala.


registracija
16/11/09

simo, 30.03.10. 22:53

Ovo je klasično novinarsko podmetanje.To što je izjavio Damir Polančec nema nikakve veze sa eventualnim uvlačenjem Sanadera u aferu Podravka.
Za vašu informaciju, Polančec i Sanader su prije nekoliko dana ušli u zajednički biznis i netreba očekivati nikakva podmetanja kao ni promjene u njihovom odnosu.Ta Damirova izjava odnosi se na umješanost Stipe Mesića i još nekih ljudi iz aktualne vlasti,što dokazuje i Mesićeva suzdržanost u današnjem dnevniku.Nemojte dezavuirati javnost po Pukanićevom receptu,koji svoje čitatelje naziva budalama i glupanima.


registracija
11/1/10

fluid, 31.03.10. 00:17

Simo,nazovi vidovitog Milana.Možda ti pomogne.


registracija
16/11/09

simo, 31.03.10. 16:40

OK,na koji broj?
Volim dobre preporuke,ali mislim da ti baš i nije pomogao.Vrlo si labilno biće podložno medijskim manipulacijama,klasika.Nedostatak vlastitog rezona,posljedica?
_______________________________
Sad moja preporuka,čitaj što pišem i neće ti trebati vidoviti Milan.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika