31.03.2010. / 20:27

Autor: Ana Smrečki

Dramatičan pad popularnosti premijerke: Oko 40 posto građana podržava Vladu

Podrška Vladi pala s visokih 54 na 40 posto, što je najniži rejting od početka godine. Istodobno, premijerka Kosor je sa 77 posto podrške građana koji su je podržavali nakon odlaska njezinog prethodnika, pala na 62 posto potpore građana

Premijerka Jadranka Kosor nakon brisanja bivšeg šefa iz članstva HDZ-a porasla je u 'očima hrvatske javnosti'Premijerka Jadranka Kosor nakon brisanja bivšeg šefa iz članstva HDZ-a porasla je u 'očima hrvatske javnosti'Premijerka Kosor doživjela je dramatičan pad popularnosti na ljestvici Pulsovog istraživanja rađenog tijekom ožujka na tisuću hrvatskih građana. Nije ni čudo, kada smo probili brojku od 317 tisuća nezaposlenih, bilo je tu i štrajkova glađu, prosvjeda seljaka, a premijerku je zasigurno dotukla afera oko njezina stana u Šeferovoj ulici u Zagrebu.

Vrhunac moći u veljači

Podrška Vladi pala s visokih 54 na 40 posto, što je najniži rejting od početka godine, piše Večernji list. Istodobno, premijerka Kosor je sa 77 posto podrške građana koji su je podržavali nakon odlaska njezinog prethodnika, pala na 62 posto potpore građana. Nakon što je uspjela deblokirati pristupne pregovore s Europskom unijom, prizemljivši slovenskog kolegu Boruta Pahora, te se uhvatila u koštac u borbi protiv korupcije i kriminala Kosor je uspjela podići rejting Vladu sa sitnih 19 posto na visokih 54 posto.

Što se tiče njezine osobne popularnosti, nakon što je Sanader napustio 'brod koji tone' u srpnju prošle godine, Kosor je s mizernih 33 posto, skočila na visokih 77 posto. Toliku popularnost bivši premijer Sanader u šest godina mandata nikada nije uživao u hrvatskoj javnosti. No, njegova popularnost nikada nije bila manja.

Josipović favorit po popularnosti

Prošlo ljeto uživao je oko 29 posto podrške građana, dok je u siječnju ove godine zabilježeno tek neznatnih pet posto. Apsolutni favorit po popularnosti hrvatskih građana je predsjednik Ivo Josipović. O njemu čak 47 posto ispitanika ima pozitivno mišljenje, dok 37 posto ima donekle pozitivno mišljenje. Tek ga 11 posto Hrvata ocjenjuje negativnim političarom. Šef SDP-a Zoran Milanović na trećem je mjestu po popularnosti, na četvrtom IDS-ov Damir Kajin, a slijedi ga HNS-ov čelnik Radimir Čačić.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika