01.04.2010. / 22:57

Autor: Ana Smrečki

Put putujem: Premijerka Kosor se 8. travnja u Pragu sastaje s Barackom Obamom

Premijerka Kosor 8. travnja putuje u Prag gdje će se sastati s američkim predsjednikom. Ovaj se susret najavljuje od kraja prošle godine, no iako je po prvobitnom planu Kosor trebala putovati u Washington, taj se susret prilagodio potpisivanju novog američko-ruskog sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja

Američki predsjednik Obama i prva dama Michele trebali bi 8. travnja stići u Prag na potpisivanje novog američko-ruskog sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanjaAmerički predsjednik Obama i prva dama Michele trebali bi 8. travnja stići u Prag na potpisivanje novog američko-ruskog sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanjaPremijerka Jadranka Kosor ozbiljno je naumila ojačati hrvatsku poziciju na vanjskopolitičkoj međunarodnoj sceni. Nakon susreta s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, sastancima s visokim europskim čelnicima, odlazak talijanskom kolegi Silviju Berlussconiju te neizostavan posjet Svetom ocu Benediktu XVI, naša će se predsjednica Vlade sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Umjesto u Washington, Kosor putuje u Prag

Naime, Večernji list neslužbeno doznaje da premijerka Kosor 8. travnja putuje u Prag gdje će se sastati s američkim predsjednikom. Ovaj se susret najavljuje od kraja prošle godine, no iako je po prvobitnom planu Kosor trebala putovati u Washington, taj se susret prilagodio potpisivanju novog američko-ruskog sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja.

Na taj važan sporazum svoj će potpis, osim Obame, staviti i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Obama će se tom prigodom sastati i s čelnicima Slovenije, Bugarske, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovačke, Mađarske i Rumunjske. Podsjetimo premijerka Kosor kod Putina je bila početkom ožujka i bio je to prvi posjet predsjednika hrvatske Vlade Rusiji.

Kosor stigla u Moskvu u posljednji trenutak

Kolega Putin, tom joj je prigodom poručio da je u Moskvu stigla u pravom trenutku kako bi zajednički vidjeli što mogu napraviti da se dvije zemlje da krenu dalje te da se vrate na prijašnje razinu gospodarske suradnje. U posjetu Ruskoj federaciji, prije premijerke Kosor bili su bivši predsjednik Mesić, ali i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika