01.04.2010. / 23:25

Autor: Ana Smrečki

Sanader pere ruke od nekadašnjeg najbližeg suradnika Polančeca

Sanader tvrdi kako nema ništa s aferama s kojima ga povezuju mediji. Pritom smatra da su se u hrvatskim medijima plasirale 'klevetničke i uvredljive tvrdnje koje nemaju nikakvo uporište u postojećim činjenicama'

Bivši premijer Saander s nekadašnjim najbližim suradnikom Damirom Polančecom, koji se trenutno nalazi u RemetincuBivši premijer Saander s nekadašnjim najbližim suradnikom Damirom Polančecom, koji se trenutno nalazi u RemetincuNakon što je napustio aktivnu politiku, bivši premijer Ivo Sanader javnosti se putem priopćenja obratio svega dva puta. U javnosti se pojavio tek nekoliko puta, ponovno je šokirao Hrvatsku pokušajem puča početkom ove godine i tada ponovno zatišje. Nakon posljednje afere u slučaju 'Spice', zbog koje je uhićen Damir Polančec, najviše rangirani hrvatski političar u povijesti, u javnosti su se pojavile spekulacije da razlozi pritvaranja bivšeg potpredsjednika Vlade vode do Ive Sandera.

'Klevetničke i uvredljive tvrdnje'

Nije se trebalo dugo čekati na njegov odgovor. Poslao je priopćenje Jutarnjem listu u kojem tvrdi kako nema ništa s aferama s kojima ga povezuju mediji. Pritom smatra da su se u hrvatskim medijima plasirale 'klevetničke i uvredljive tvrdnje koje nemaju nikakvo uporište u postojećim činjenicama'. Pritom ističe da je bilo koji član Vlade mogao na svoju ruku poduzimati bilo koje radnje, što pak prema njemu ne znači da bi takva postupanja bila protuzakonita.

Želi se insinuirati povezanost s aferama

«Pojedinim medijskim natpisima nastoji se insinuirati moja povezanost s aferama koje su predmetom obrade nadležnih državnih tijela, premda za isto nema nikakvih logičkih ili pravnih razloga, a koji bi bili potkrepljeni ijednom relevantnom činjenicom», stoji u pisanoj reakciji bivšeg premijera Sandera.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
10/12/09

MKC, 02.04.10. 08:51

Nemoguće je da pojedinac, pa bio on ministar ili podpredsjednik vlade, samostalno donosi odluke. Ako je stvarno bilo tako onda su opet jednako krivi svi i predsjednik i ministri, pa zašto se uopće to tijelo zove vlada, ako odluke donose pojedinci.


registracija
10/11/09

ruvil, 02.04.10. 12:19

A sta se drugo moglo ocekivati od Ive?


registracija
16/11/09

simo, 02.04.10. 13:06

Sanader ne pere ruke,njegove su ruke čiste, a niti prebacuje neutvrđenu krivnju na bilo koga,ponajmanje na Damira Polančeca.To što je vama za sve kriv Sanader i njega vidite u svemu,spada u sferu velikih želja i optičku manipulaciju.Iz Podravke nije ukraden novac,može se govoriti o tome ,dali je bilo uredu i korektno koristiti novac dijoničara za utvrđivanje položaja i zaštitu od neprijateljskog preuzimanja.A da vas taj nazivnik"neprijateljski"nebi puno golicao morate pratite daljnji rasplet i kapital koji se vrti oko Podravke.Mislim da kroz neko izvjesno vrijeme bude puno bistrija situacija oko Podravke,ali ne u korist onih koji danas likuju nad hapšenjem Damira Polančeca.


registracija
16/11/09

simo, 02.04.10. 13:14

Preskup cirkus za nekolicinu krvi žednih "građana"i maleni rast popularnost Jadranke Kosor i njene vlade.Ponovno ste izmanipulirani niskim političkim obračunima i medijskim napuhivanjem balona od sapunice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika