02.04.2010. / 12:36

Autor: Nacionalova redakcija

Konačni kraj: Pivovarna Laško prekinula proizvodnju u Jadranskoj pivovari

Nastaviti će se pregovori sa princem Lutipoldom od Bavarske koji je zainteresiran za kupovinu Jadranske pivovare

U pivovari će se još dva tjedna puniti pivo proizvedeno u SlovenijiU pivovari će se još dva tjedna puniti pivo proizvedeno u SlovenijiSukladno dogovoru sa predstavnicima sindikata Jadranske pivovare, na kojem je obećano da će do kraja ožujka biti donesena konačna odluka o sudbini pivovare, Pivovarna Laško je odlučila zaustaviti proizvodnju.

Iako će se proizvodnja zaustaviti, prisutnost Kaltenberg piva na hrvatskom tržištu neće biti dovedena u pitanje. Jadranska pivovara će nastaviti puniti Kaltenberg pivo za potrebe hrvatskog tržišta sljedeća dva mjeseca, tijekom kojih će se pronaći optimalno rješenje za nesmetanu opskrbu hrvatskog tržišta i u budućnosti. Navedena opskrba tržišta i održavanje pogona, prema procjeni Uprave Jadranske pivovare značiti će zadržavanje 15-ak radnih mjesta.

Budući da će se proizvodnja zaustaviti, proizvodni pogon će se konzervirati kako bi se sačuvao od propadanja i samim time omogućio potencijalnom novom vlasniku nesmetan nastavak proizvodnje u svakom trenutku.
Uslijed zaustavljanja proizvodnje smanjuje se broj potrebnih radnika, te će se sukladno tome izraditi Program zbrinjavanja viška radnika u skladu sa zakonskim odredbama i kolektivnom ugovoru.

Važno je napomenuti da će se istovremeno nastaviti pregovarati sa princem Luitpoldom, kao i sa drugim potencijalnim kupcima Jadranske pivovare. Princ Luitpold od Bavarske osobno je najavio nastavak pregovora u ljetnim mjesecima kako bi se ponovno oživjela proizvodnja u Jadranskoj pivovari, jer još uvijek proučavaju mogućnost kupnje ili najma iste.

U prilog tome da se aktivno nastavlja sa traženjem kupca govori i činjenica da je jedan potencijalni kupac najavio svoj dolazak u prvoj polovini mjeseca travnja radi detaljnijeg uvida u stanje i poslovanje Jadranske pivovare.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika