02.04.2010. / 21:28

Autor: Ana Smrečki

Milinović i Čobanković okreću leđa bivšem šefu: Sanader znao za sve važnije odluke

Sanader je kao predsjednik Vlade znao za sve važnije odluke svojih ministara. Milinović i Čobanković ipak priznaju da su odluke donosili samostalno, ali su o svim važnijim potezima morali podnijeti raport svom tadašnjem šefu. Ministri koji su u timu Jadranke Kosor samo ojačali svoju poziciju upozoravaju i na političku pozadinu pojedinih odluka, koja u pojedinim situacijama može biti ključna za rejting stranke

Ministar Milinović nakon početničkih grešaka ostaje 'vjeran' svojoj šefici premijerki KosorMinistar Milinović nakon početničkih grešaka ostaje 'vjeran' svojoj šefici premijerki KosorNakon privođenja Damira Polančeca zbog afere 'Spice', još jedne neočekivane reakcije bivšeg premijera Sandera, kao i prilično znakovite izjave premijerke Kosor da ministri u bivšoj Vladi gotovo i nisu mogli sklapati poslove na svoju ruku, bivšem šefu leđa su okrenuli potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović te njegov kolega ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Jutarnji list piše da je Sanader kao predsjednik Vlade znao za sve važnije odluke svojih ministara. Milinović i Čobanković ipak priznaju da su odluke donosili samostalno, ali su o svim važnijim potezima morali podnijeti raport svom tadašnjem šefu. Ministri koji su u timu Jadranke Kosor samo ojačali svoju poziciju upozoravaju i na političku pozadinu pojedinih odluka, koja u pojedinim situacijama može biti ključna za rejting stranke.

Što se Sanader više brani, to bivši suradnici više napadaju

No, bez obzira na poruke iz vladajuće stranke kojoj je do nedavno bio na čelu, Sanader ocjene da Polančec ništa nije mogao raditi bez njegovog znanja u slučaju INA-e i Podravke naziva zlonamjernim i neosnovanim hipotezama. Poručuje da je bilo koji član Vlade mogao na svoju ruku donositi štetne odluke, koje su danas predmet istrage.

Nakon što je izbrisala Sanadera iz stranke u kojoj je bio apsolutni vladar, aktualna šefica nastavila je u revijalnom tonu, čime je dala do znanja, da u borbi protiv korupcije nema nedodirljivih, bez obzira na ime i prezime, trenutnu ili nekadašnju stranačku pripadnost. Kosor tvrdi da je Sanader bio obaviješten o svim odlukama budući da je predsjednik Vlade najodgovornija osoba u svom timu te da mora u sve biti upućen.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 02.04.10. 23:04

Riba smrdi od glave. Ova smrdi od glave do repa ! Vonja cijela Hrvatska. Nešto je krepalo !


registracija
4/1/09

miroljubiv, 03.04.10. 01:09

Onaj tko je postavio Smranadera,lako ga se može i riješiti na daljinu,kao i bivše face,samo što se još moramo daviti u govnima do kraja,kad sadizam paše ovom narodu.otvorit ću sutra sadomazo klub,to ovdje jedino ima prođu.čim Obama šapne koju Jaci,Smranaderu su dani na daljinski odbrojani.


registracija
2/12/09

gromco, 03.04.10. 09:14

ne okrecu ova dva adezejovca nikon ledja neq cuvaju samo svoja... bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika